• SANAT
  • 9 SORUDA
  • DİKEN ÖZEL
  • GÜNÜN 11'i
  • DİKENLİK
  • AKŞAM POSTASI
  • SPOR
  • VPN HABER

Diken

Yaramazlara biraz batar!

  • VİTRİN
  • AKTÜEL
  • EKONOMİ
  • ANALİZ
  • DÜNYA
  • MEDYA
  • KEYİF
  • YAZARLAR
  • SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

Bahçeli'den Akşener'e: Partinin başında kal

10/04/2024 11:17

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti kurultayında aday olmayacağını açıklayan Meral Akşener için “Ayrışma kararından vazgeçerek partinin başında devamını, aday olmayı düşünenlerin de etrafında kenetlenmesini düşünmekteyim” dedi.

Fotoğraf: AA

Yerel seçimlerde CHP’nin İYİ Parti olmadan da Ankara ve İstanbul’da fark atması İYİ Parti’de krize yol açtı.


Seçim sonuçlarının ilk anlarında İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz X’te Akşener’i istifaya davet etmişti. Akşener istifa etmemiş, kurultay kararı almıştı. Ancak kurultay kararını duyurduğu gün aday olup olmayacağını açıklamamıştı. Akşener bir hafta sonra 27 Nisan’daki kurultayda aday olmayacağını duyurmuştu.

Bayram namazından sonra basına konuşan Bahçeli, ‘basından takip ettiği kadarıyla İYİ Parti’de önüne gelenin aday olduğunu gördüğünü’ söyledi ve şöyle devam etti:

“Bu adaylar onların en tabii hakkıdır. Fakat çoklu adaylar, çoklu bölünmelere de vesile olabiliyor. Küsmeler, kırılmalar, ayrışmalar partiyi küçültme gibi gayretler olabiliyor. Önümüzdeki siyasi istikrarı, siyasi partilerdeki istikrarla ilişkilendirerek, sayın Meral Akşener hanımefendinin ayrışma kararından vazgeçerek partinin başında devamında, onunla beraber aday olmayı düşünen, partiye güç verme kararını alan, proje sahipli arkadaşların da etrafında kenetlenerek Türkiye’nin meselelerini, Anayasa değişikliğinden tutun her türlü konu üzerinde çaba gösteren bir parti konumuna gelmesini düşünmekteyim. Ne de olsa geçmişte ilişkilerimiz olan, geçmiş dönemlerde kardeşliğimiz bulunan, geçmiş dönemlerde siyasi hareketlerde komşuluk imkanını bulmuş olan bu siyasi partinin, böyle bir oyuna, böyle bir tahrike düşmeden, kararını vermek suretiyle 27 Nisan’da Türk siyasi hayatındaki faaliyetlerini gözden geçiren bir olağan kongreyle genel başkan seçeceği yerde, istişarelerle partilerini güçlendirebilecek bir yola girmelerini tavsiye ediyorum. Kabul ederler, etmezler ama benim düşüncem budur.”

Meral Akşener kurultayda aday olmayacak

İYİ Parti’de Koray Aydın da aday

Kategori:Aktüel, Vitrin-mobil

SON HABERLER

Ağaçları içten kurutuyor: İstilacı teke böceği İstanbul'da görüldü

Akçaağaç, turunçgiller, at kestanesi ve çınar gibi ağaçları içten kurutan istilacı teke böceği 2014’ten sonra yeniden İstanbul’da görüldü.

25,4 milyon liralık vurgun: Paw Guards dahil beş hayvan derneğinde 10 tutuklama

Sokak hayvanlarıyla ilgili beş dernekte 10 kişi, toplam 25,4 milyon lirayı zimmetlerine geçirdikleri iddiasıyla tutuklandı.

AB, Çinli şirketlerin tıbbi cihaz ihalesine girmesini kısıtladı

Avrupa Birliği (AB), Çinli şirketlerin 5 milyon avroyu aşan tıbbi cihaz ihalesine girmesini yasakladı.

'Etkin pişmanlık' açıklamalarına soruşturma

İstanbul başsavcılığı  ‘etkin pişmanlık’ kapsamında ifadesi verenler için ‘baskı, zorlama ve tehditle ifade verdiği’ni söyleyenler hakkında soruşturma başlatılacağını duyurdu.

Konut fiyat endeksi İstanbul'da yüzde 32,6 arttı

Konut Fiyat Endeksi (KFE) mayısta aylık bazda yüzde 3,4, yıllık yüzde 32,3 arttı. Endeksin İstanbul’da bir yıldaki artışıysa yüzde 32,6.

IMF: Türkiye'deki ekonomik şoklar dünyayı etkiliyor
Profesyonellere göre eviniz neden düzenli kalmıyor?

Ara

DİKEN’İ TAKİP EDİN

Osman Kavala 2 bin 789 gündür hapiste

YAZARLAR

Ofansif mizah örneği olarak birkaç anayasa maddesi

Murat Sevinç

Babalar günü bu yıl da coşkuyla kutlanmadı!

Arzu Uzunali

İnsan aynı anda iki kişiyi sevebilir mi?

Psk. Dr. Feyza Bayraktar

Roma dondurması meselesi

Elvan Uysal Bottoni

Gelecekten ses veren siyasetçiler…

Murat Sevinç

İşgalci kelimeler

Mustafa Dağıstanlı

Dere Sokak Üçlemesi, 'Körfez'le sona eriyor

Behzat Şahin

GÜNÜN 11’İ

Zeynep Gürcanlı: CHP, üzerinde yargı eliyle kurulan baskıyı stratejik bir hamleyle kırma planını hayata geçiriyor

Korkut Boratav: Rusya'nın ABD'ye karşı nükleer tepkisi tetiklenecek mi? 

Deniz Zeyrek: Adı Atatürk Stadyumu'ydu ama milyarder vekil 'Eskişehir Stadyumu' olarak yazmayı tercih etmişti

Rükzan Sağır: Vergi, 'yaşanabilir' bir hayatın abonelik bedeli oluyor

Zülal Kalkandelen: Özal, iflah olmaz bir Amerikancıydı

Yılmaz Özdil: Ayvalık böyle, Fethiye böyle, turist diye gelip, parkta yatan var… 

Abbas Güçlü: Sınavlar için yıllarca süren hazırlık yapıyoruz ama tercihlere birkaç gün ayırıyoruz!

Adnan Gümüş: Maddi fetihler, para ve yayılmacılık tek değer haline geldi

Abdulkadir Selvi: Washington'da beklenmedik uçuş, İran'a son uyarı olarak yorumlandı

Gözde Bedeloğlu: AKP'nin zeytinlik alanların madencilik faaliyetlerine açılmasını sağlayacak teklifi yeniden gündemde

Tolga Şardan: Marmaris'te eğlence yerlerinde turistlerin bulunduğu müstehcen görüntüler Ankara'da infial yarattı

  • 9 SORUDA
  • YAZARLAR
  • AKTÜEL
  • ANALİZ
  • DİKEN ÖZEL
  • DİKEN'E TAKILANLAR
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • KEYİF
  • MEDYA
  • POPÜLER BİLİM
  • SANAT
  • BU GAZETE…
  • DİKEN 10 YAŞINDA
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik ilkeleri
  • Çerez politikası

"Genç gazeteci arkadaşlarıma! Bu meslek yorucu bir meslektir. Ama, insan büyük bir zevkle çalışır. Kalemine daima efendi kal, uşak olmamaya gayret et. Mecbur kalırsan kır, sakın satma." Sedat Simavi

×