• SANAT
  • 9 SORUDA
  • DİKEN ÖZEL
  • GÜNÜN 11'i
  • DİKENLİK
  • AKŞAM POSTASI
  • SPOR
  • VPN HABER

Diken

Yaramazlara biraz batar!

  • VİTRİN
  • AKTÜEL
  • EKONOMİ
  • ANALİZ
  • DÜNYA
  • MEDYA
  • KEYİF
  • YAZARLAR
  • SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

Altı aydır maaşını alamayan madenciler eylemde: Ayakkabı alamıyorum, ayaklarım su içinde

24/11/2021 22:11

Tekirdağ’da altı aydır maaşlarını alamayan madenciler eylem yaptı. Şirkete bir hafta süre veren madenciler, maaşlarının ödenmemesi durumunda işletme önünde kesintisiz bekleyiş başlatacak.

Fotoğraf: Diken

Bağımsız Maden İş Sendikası yöneticileri Tekirdağ’a giderek Malkara Vero Madeni’nde maaşlarını alamayan işçilerle beraber eylem yaptı.


İki saat boyunca maden işletmesinin önünü kapatan sendika yöneticileri ve madenciler, Vero yetkilileriyle görüşme talep etti. Madencilerden oluşan heyet, yetkililere paralarının ödenmesi için bir hafta süre verdi. Eğer bu süre zarfında madencilerin hakları ödenmezse kesintisiz bekleyiş sürdürülecek.

‘İşçiler yoksulluk ve çaresizlik içinde’

Örgütlenme uzmanı Başaran Aksu eylemde şöyle konuştu: “Patronlar işçinin emeğine çöküp buradan servet biriktiriyor. İşçinin maaşlarını ödemeyip ‘Bugün git, yarın gel’ diyorlar. Dolayısıyla işçiler yoksulluk ve çaresizlik içerisinde başvuracak yer arıyor. Gidecek kapısı yok. Kime gitse kapılar kapanıyor.”

Bir madenci ayakkabılarını çıkararak şunları söyledi: “Çekin, ayaklarım su içinde. Ayağıma ayakkabı alamıyorum. Utansınlar.”

Başka bir madenci “Çocuklarımızın istediklerini alamıyoruz. Altı aydır bizi maaşsız bıraktılar”, bir diğeri ise “Maaşlarımızı ve haklarımız istiyoruz. Biz okumadık ama çocuklarımızı okutmak istiyoruz” dedi.

‘İki gün tatil lütuf değil, haktır’

Bu, Trakya madenlerinde ilk örgütlü işçi eylemi olarak kayıtlara geçti. Bağımsız Maden İş şu değerlendirmede bulundu: “Sendikamızın örgütlenme faaliyetlerinden çekinen bazı işletmeler bunca yıldır yasa gereği uygulamaları gereken haftada iki gün tatil hakkını uygulamaya sokmak zorunda kaldılar. Trakyadaki çoğu işletmede yasadışı bir şekilde tek gün tatil uygulanıyordu. Tatil hakkını iki güne çıkarmak lütuf değil haktır. Geriye dönük tatil yerine çalışma yaptırılan günlerin ücretlerini derhal maden işçilerine ödenmesi zorunludur. Alın terimizle kazandığımız maaşlarımızı ve tazminatlarımızı alıncaya kadar bu mücadeleden vazgeçmeyeceğiz. Mutlaka kazanacağız!”

Madencilerden Soylu’ya: Sözünün arkasında dur

Madenciler Ankara çıkarmasına hazırlanıyor: Soylu sözünü tutmadı

Kategori:Aktüel

SON HABERLER

Napoli şampiyonluğu kutluyor: En az 39 yaralı

İtalya Serie A’da 202-2025 sezonu şampiyonu Napoli’nin şampiyonluk kutlamalarında en az 39 kişinin yaralandığı bildirildi.

Borsada manipülasyon soruşturması: Ünsal Ban dahil üç şüpheli tutuklandı

Borsada manipülasyon soruşturmasında eski Türk Hava Kurumu Üniversitesi rektörü Ünsal Ban’ın da olduğu üç şüpheli tutuklandı.

Fransa'da elektrik kesintisi: Cannes'da film gösterimi yarıda kaldı

Fransa’nın güneyindeki Alpes-Maritimes bölgesindeki farklı kentlerde elektrik kesintileri yaşanıyor. Kesintiler nedeniyle 78’inci Cannes Film Festivali’nde bir filmin gösterimi de yarıda kaldı.

Pentagon, Güney Kore'den asker çekme iddialarını yalanladı

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Güney Kore’de konuşlu binlerce ABD askerinin geri çekilmesinin değerlendirildiği haberlerini yalanladı.

'Plüton'un arkadaşı': Yeni cüce gezegen keşfedildi

Bilim insanları, Güneş Sistemi’nin sınırında daha önce keşfedilmemiş bir cüce gezegen daha olduğuna dair kanıtlar buldu.

'Geçinemiyoruz' eylemleri: Çok sayıda gözaltı
Bakan Koca: Favipiravir ve molnupiravirle ilgili yeni düzenleme rehbere eklenecek

Ara

DİKEN’İ TAKİP EDİN

Osman Kavala 2 bin 762 gündür hapiste

YAZARLAR

Bir uyanışın tarihi: 19 Mayıs

Psk. Dr. Feyza Bayraktar

Elinden çıkanı kulağın duysun

Mustafa Dağıstanlı

Ali Özgentürk için: Böyle mi olmalıydı!

Ayhan Tinin

Çocuk, sınırsızlıkta değil, sınırda büyür

Psk. Dr. Feyza Bayraktar

Yazalım da ne yazalım nasıl yazalım!

Murat Sevinç

Senyör Amicis'in gazına geldim 

Behzat Şahin

Özel, İmamoğlu ve Yavaş'ın 'özenli' açıklamaları üzerine…

Murat Sevinç

GÜNÜN 11’İ

Berkant Gültekin: Bahçeli bir bakıma tüm sırrı ve gizemi bozdu

Gündüz Vassaf: Gün, Harvard'la dayanışmanın günü

Mithat Fabian Sözmen: İşçi sınıfının taraftarlığı anonimliğe, edilgenliğe ve seyirciliğe mahkum

Selin Nakıpoğlu: Diyanet iktidarın emrindeki politik bir aygıt

Cihan Tuğal: Uluslararası ilişkileri aile ilişkilerinin belirlediği bir döneme mi giriyoruz?

Recep Genel: O mis kokulu salatalıklar, domatesler, marullar bizi yavaş yavaş öldürüyor

Rahmi Turan: Erdoğan'a 'ömür boyu cumhurbaşkanlığı' sağlanmak için çalışmalar olduğu iddiaları var

Timur Soykan: Türkiye'de yaşamak vahşi bir dolandırıcı ormanında hayatta kalmaya benziyor

Onur Çanakçı: 'Faizle değil, üretimle büyüme' anlayışının uygulanması şart

Özgür Müftüoğlu: Lozan dahil kurucu belgeler tartışılabilmeli!

Umur Talu: Adalet adına feryadı olan da kendine bakacak

  • 9 SORUDA
  • YAZARLAR
  • AKTÜEL
  • ANALİZ
  • DİKEN ÖZEL
  • DİKEN'E TAKILANLAR
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • KEYİF
  • MEDYA
  • POPÜLER BİLİM
  • SANAT
  • BU GAZETE…
  • DİKEN 10 YAŞINDA
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik ilkeleri
  • Çerez politikası

"Genç gazeteci arkadaşlarıma! Bu meslek yorucu bir meslektir. Ama, insan büyük bir zevkle çalışır. Kalemine daima efendi kal, uşak olmamaya gayret et. Mecbur kalırsan kır, sakın satma." Sedat Simavi

×