AKP'de YRP'nin 6284 talebine karşı çatlak sesler

Yeniden Refah Partisi’nin cumhur ittifakına katılmak için sunduğu 30 maddelik talep listesine karşı AKP’de çatlak sesler çıkmaya başladı.

Fatih Erbakan ve Binali Yıldırım. Fotoğraf: AA

YRP’nin taleplerinden biri ‘Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanunu’nda düzenleme yapılması.

Bu talebe karşı AKP’den ilk itiraz Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’tan gelmişti“6284 sayılı kanunun ruhuyla ve mevcudiyetiyle varlığı son derece önemlidir. Varlığının tartışmaya açılması dahi bizce kabul edilemez.”

AKP içindense Yanık’a tepkiler yükseliyor. Özellikle partinin erkek üye ve yöneticileri Yanık’ın açıklamalarının ittifak görüşmelerine zarar vereceğini dile getirdi.

AKP Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım da YRP’yle ters düşecek yanlarının olmadığını kaydetmişti.

Hürriyet Ankara Temsilcisi Hande Fırat’a konuşan AKP’li yetkililerse “Sadece dosya alındı, taleplere evet denmedi. Bu talepler Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı toplantıda ele alınacak” dedi.

Fırat, konuştuğu hemen hemen tüm AKP’lilerin 6284 sayılı kanundan geri adım atılmasının mümkün olmadığını söylediğini aktardı. Fırat’ın yazdığına göre özellikle AKP’li kadın vekiller kanunun kaldırılmasına veya değiştirilmesine karşı.

YRP’nin talebini bakan reddetti, Yıldırım olumlu karşıladı

Yeniden Refah’ın ‘AKP kabul etti’ dediği maddeye bakandan itiraz

Yeniden Refah Partisi: AKP, ittifaka katılım için sunduğumuz 30 maddeyi de kabul etti