CHP'liler Filistin için Eminönü'nde toplandı: 'Erdoğan neden suskun?'

CHP İstanbul İl Başkanlığı ‘Nehirden Denize Özgür Filistin’ sloganıyla Filistinlilere destek eylemini Eminönü’de düzenledi. 

Fotoğraflar: @ozgurcelikchp / X

CHP İstanbul İl Başkanlığı, Trump’ın Gazze’yi ‘devralma’ planına karşılık Galata Köprüsü’nde basın açıklaması ve yürüyüş için valilikten izin istemişti.

Valilik bir ay kadar önce AKP’lilerin yürüyüş düzenlediği köprüde CHP’lilerin yürümesine izin vermemişti.

CHP üyeleri bugün Eminönü’nde Filistin için toplandı.

Partililer ‘Nehirden denize, özgür Filistin’, ‘Bu yürüyüş zulme direniş’ ve ‘Susmak ortak olmaktır’ yazılı pankartlar taşıdı.

Basın açıklamasını okuyan CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, “Filistin halkının haklarını savunmak, haktan ve hukuktan yana olan herkesin görevidir. Tarih, bu zulüm karşısında sessiz kalanları yargılayacaktır” dedi.

Çelik’in basın açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

‘Erdoğan neden suskun?’

* O toprakları Filistinliler ekti. O toprakları Filistinliler biçti. O topraklar, Filistinlilere dedelerinden, atalarından emanet. Onlarca yıl ambargo altında yaşam savaşı verdi Filistinliler. Topraklarını savundular. Şimdi Filistinlilerin tarihi mücadelesini yerle bir etmek istiyorlar. Siyasi iktidarın bu konudaki suskunluğu ülkemiz açısından vahim bir tablodur. Evet, tekrar soruyoruz. Filistin davasını yıllarca kendi siyasetinin bir aracı olarak kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan neden suskundur? ‘One minute’ diye ortalığı inleten Sayın cumhurbaşkanının aklına Filistin davası sadece seçim zamanları mı gelmektedir?

‘Bunun adı açıkça tehcirdir’

* ABD Başkanı Trump, Filistin halkını Gazze’den Mısır’a ve Ürdün’e zorla gönderme ve Filistinlilerin ülkesine el koyma planları yapıyor. Bu planlarını kamuoyuna açıklıyor. Bunun adı açıkça bir tehcirdir. Bunun adı sürgündür. Bu soykırım politikasıdır.

* Biz, bu emperyalist saldırganlığa karşı göğsünü siper etmişlerin evlatlarıyız. Biz, mazlum milletlerin ilham aldığı emperyalizm mücadelesini gerçekleştiren Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yol arkadaşlarıyız. Bizim tarihimizde Filistin kamplarında savaşmaya giden Deniz Gezmiş ve arkadaşları var. Bizim tarihimizde Filistin davasının gerçek savunucusu Bülent Ecevit ve Yaser Arafat’ın dostluğu var. Filistin davası bizim davamızdır. Filistin, tüm insanlığın ortak davasıdır. Uluslararası hukuk çerçevesinde Filistin’in bağımsızlığı ve özgürlüğü için mücadele eden herkesle dayanışma içerisinde olacağız.

* Bugün sessiz kalmak, bu suça ortak olmaktır. Filistin halkının haklarını savunmak, haktan ve hukuktan yana olan herkesin görevidir. Tarih, bu zulüm karşısında sessiz kalanları yargılayacaktır. Buradan bir kez daha çağrıda bulunuyoruz. Filistin halkının özgürlük mücadelesinin yanındayız. Filistin halkı yalnız değildir. Asla yalnız kalmayacaktır.

İmamoğlu’ndan Erdoğan’a: Gazze için iddialı sözlere tek kelime etmediniz

Özel’den Erdoğan’a Trump tepkisi: Sustuğu her gün gayrimeşru

Trump Filistinlileri topraklarından göndermek istiyor: Orası tamamen harabe

Trump: Gazze’deki ateşkesin garantisi yok

Ürdün, Trump’ın teklifini ‘reddetti’: Filistin, Filistinlilerindir

Trump, Filistinlilerin Arap ülkelerine yerleştirilmesini önerdi