Büyükekşi: Dövdüğümüz hakem EURO 2024'te ikinci maçına çıkacak

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, 18 Temmuz’daki başkanlık seçimine değinerek “Tek dertleri hakem. Dövdüğümüz hakem (Avrupa Şampiyonası’nda) ikinci maçına çıkacak” dedi.

Fotoğraf: AA

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) için Almanya’da bulunan Büyükekşi, Düsseldorf kentinde milli takımın 3-1 galip geldiği Gürcistan maçıyla ilgili şöyle konuştu: “Futbolcularımıza maçtan önce ‘tarih yazacaksınız, çocuklarınıza anlatacak büyük bir hikayeniz olacak’ dedim. ‘Hep 2002 ve 2008 konuşuluyor, siz 2024’ü konuşturun’ dedik.”

Gürcistan maçında tribündeki davulcularla ilgili “Antalya’nın amigosunu getirdik. Davulcular buradaki derneklerimizin çalışması” diyen Büyükekşi, Gürcistan milli marşının ıslıklanmasının Türkiye’ye yakışmadığını belirtti.

Büyükekşi, TFF’deki başkanlık seçimiyle ilgili şöyle konuştu:

“Seçim ‘haziranda olsun’ dendi. Kardeşim milli takım var. Montella’yı ben getirmişim. Bir sorumluluk var. Belki yeni gelenle anlaşılamayacak. Yabancı kuralı belirlendi. Yayın anlaşması yapıldı, yetişemeyecek olan ne? Tek dertleri hakem. Dövdüğümüz hakem (Avrupa Şampiyonası’nda) ikinci maçına çıkacak. Dünyanın hiçbir yerinde hakem üzerinden bu kadar spekülasyon yapılmıyor.”

Kulüpler, Büyükekşi’yi göndermek için birleşti

Büyükekşi düpedüz yalan mı söyledi?

TFF: EURO 2024’e 197 kişi götürdük

‘Erken seçim için yeterli imza toplanmadı’ diyen TFF’ye ‘belgeli’ yanıt

TFF’den ‘erken seçim’ çıkışı: Azınlık çoğunluğa tahakküm edemez

Kulüpler Birliği’nden TFF’ye erken seçim çağrısı

TFF acil değişim talebine kulak tıkadı: Seçim 18 Temmuz’da