Yusuf Kaplan: Kültüre ve gençliğe sahip çıkamazsak, yok oluruz!

Okura not

Günün 11’i, Türkiye medyasındaki görüş ve yorum çeşitliliğini yansıtmak amacıyla hazırlanmaktadır. Aşağıda özetini bulacağınız yazıya yer vermemiz, içeriğini onayladığımız ve/veya desteklediğimiz anlamına gelmez.

Türkiye’nin güçlü ve köklü bir kültür politikası, şehircilik politikası, gençlik politikası, uzun soluklu bir medya politikası ve stratejisi yok. Bizim medeniyetimizin ruhunu yansıtan bir şehircilik politikası ve stratejisti de yok. Kentsel dönüşüm, tam bir fâciâ, katliam, tek kelimeyle, intihar!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, en son şehircilik ve çevre konulu bir toplantıda yaptığı konuşmada (kentsel dönüşüm faslı hâriç) bunları açık açık itiraf etti. Bundan sonraki süreçte bu konuların üzerine hassasiyetle gidileceğini söyledi.

Hangi kadroyla, hangi köklü kültürel sermayeyle ve hangi medeniyet bilinci ve birikimiyle?

Bu soruların cevabının verilmesi lazım.

Yusuf Kaplan’ın yazısı