Yüksekdağ'a tecridi danışmanı anlattı: Davayla ilgili belge verilmesi bile yasak

 

Kandıra Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’a yönelik tecridi danışmanlarından Olcay Çelik anlattı.

Fotoğraf: DHA
Fotoğraf: DHA

‘Temel haklar çiğneniyor’

Çelik, Twitter hesabından paylaştığı mesajlarda Yüksekdağ’ın ve avukatlarının görüşmelerinde not almalarının engellendiğini aktardı.

Çelik şöyle devam etti: “Görüşlerde avukatların Yüksekdağ’a davayla ilgili belge vermesi bile yasak. Eş başkanımızın koluna faks numarası yazması bile engelleniyor. Avukat-müvekkil ilişkisine dair en temel haklar bile çiğneniyor.”

Yüksekdağ’ın kaldığı hücrelerin yanındaki hücrelerin boş tutulduğunu belirten danışman, Yüksekdağ’ın hiçbir hükümlüyle iletişim kuramadığını yazdı.

HDP’li Beştaş: Demirtaş da tecrit altında

Fotoğraf: DHA
Fotoğraf: DHA

HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş da Edirne’de tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın tecritte olduğunu anlatmıştı.

HDP’li 10 vekil tutuklu

Eş başkanlar Yüksekdağ ve Demirtaş’ın da aralarında olduğu HDP’li 12 vekil, 4 Kasım’da sabaha karşı evlerine yapılan polis baskınıyla gözaltına alınmış, Diyarbakır milletvekilleri Ziya Pir ve İmam Taşçıer ve Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış, Demirtaş ve Yüksekdağ’la birlikte grup başkan vekili İdris Baluken, Şırnak milletvekilleri Leyla Birlik ve Selma Irmak, Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan, Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım ve Şırnak Milletvekili Ferhat Encü ise 9 Kasım’da tutuklanmıştı.

İki gün sonra da Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan tutuklanmıştı.

Yüksekdağ duruşmada savunma yaptı: Bu ayıp ortadan kaldırılmalıdır

Demirtaş’tan mesaj: Halka bağlılığımız duvarlardan güçlü, rehinelik kısa sürecek

Eşiyle cezaevinde görüşen Başak Demirtaş: Hukuksuzluk devam ediyor

HDP’li Beştaş: Tecritte tutulan Demirtaş’a alenen işkence yapılıyor

Demirtaş’ın hem tahliye hem de HDP’li Zeydan’la aynı koğuşta kalma talebi reddedildi

Demirtaş tutuklanacağını biliyormuş: Yabancı bir yerde olmaktansa ülkemde hapis yatarım

Demirtaş’ın sansürlenen mektubu: Özgürlük kazanacak

Demirtaş’ın eşi o geceyi anlattı: ‘Kaçacak olsam bu mücadeleyi yürütmem’

Demirtaş’tan ilk ifade: Milli irade temsil yetkim zorla elimden alınmıştır

HDP’li Baydemir’in iddiası: Demirtaş cihatçılarla aynı blokta tutuluyor

Cezaevindeki Demirtaş’tan mesaj: Bu hukuksuzluk daha fazla devam edemez

Alman turiste ‘Free Demirtaş’ işkencesi: Ajan mısın lan sen; ne ayaksınız lan siz?

Demirtaş’la görüştürülmeyen Avrupalı vekiller tarlada konuştu: Katı tecrit var

Demirtaş’tan Siirt mesajı: İnsanca çalışma mücadelesini mutlaka kazanacağız