Yandaş basın, 'dokunma'ya 'Hayır' diyen CHP ve HDP'yi 'terör destekçisi' ilan etti

 

Milletvekili dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin anayasa değişikliği teklifinin Meclis’te kabul edilen ilk iki maddesine CHP ve HDP’den ‘Ret’ oyu çıkmasını, iktidara yakın gazeteler ‘teröre destek’ diye yorumladı.

Milletvekili dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin anayasa değişikliği teklifinin ilk maddesi 350 oyla, ikinci maddesi ise 357 oyla kabul edilmişti.

İki maddenin 330 ile 367 arasında kalan oylarla geçmesi, cuma günkü ikinci tur oylamada da benzer bir sonuç çıkması durumunda referanduma gidileceğine işaret etti.

sabah_2016-05-18

‘Havuz medyası’nın amiral gemisi Sabah’ın birinci sayfasında ‘Dokunulmazlıkta CHP-HDP İttifakı’ başlığıyla verilen haberde, CHP ve HDP’nin ret oyu vermesi ‘teröre destek kardeşliği’ diye nitelenirken, “Oturumun başlaması ile birlikte CHP ile HDP’nin krili ittifakı su yüzüne çıktı. İki parti Meclis’in çalışmasını engellemek için her türlü yöntemi denedi” dendi.

star_2016-05-18

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun daha önce teklife ‘Evet’ diyeceklerini açıkladığını hatırlatan Star gazetesi, haberi ‘CHP’den Teröre Destek’ başlığıyla verdi.

gunes_2016-05-18

Güneş gazetesi ise, Kılıçdaroğlu’nun fotoğrafını sürmanşette kullanarak, kendisine atıfla “Öyle söz verip sözünün arkasında duran biri değiliz biz” dedi.

İkinci tur öncesi kulislerden: CHP’de taktik değişikliği sürpriz olur, ‘ret’ oyları artabilir

Dokunulmazlıklara karşı ilk adım atıldı: Sonuçlar referandumu işaret ediyor

Demirtaş, ‘şiddet riski’ konusunda uyardı: Erdoğan, beni tutuklattığına pişman olacak

Avrupalı parlamenterlerden Meclis’e çağrı: Dokunulmazlık teklifini desteklemeyin

CHP’li Erol da teklifi ‘anayasaya aykırı’ buldu: Dokunulmazlık oylamasına katılmayacağım

Kılıçdaroğlu, ‘Evet’ dediklerini unuttu: Bu dokunulmazlık tiyatrosuna inanmayın

Demirtaş’a göre ‘işler çığrından çıkabilir’: Dokunulmazlıkları kaldırmak şiddete davet

AKP’nin dokunulmazlık teklifi: İptal istemi hakkı yok, vekiller tutuklanabilecek