Okura not:
Günün 11’i, Türkiye medyasındaki görüş ve yorum çeşitliliğini yansıtmak amacıyla hazırlanmaktadır. Aşağıda özetini bulacağınız yazıya yer vermemiz, içeriğini onayladığımız ve/veya desteklediğimiz anlamına gelmez.
Antalya ve Adana Büyükşehir belediyeleri bizzat düzenledikleri film festivallerine büyük önem verip, büyük bütçeler ayırırken, Ankara ve Büyükşehir ve Çankaya belediyelerinin Ankara Film Festivali’ne katkıları sembolik düzeyde kalıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile AB Türkiye Delegasyonu olmasa bu festivalin yaşatılması mümkün olmayacak. Kasım ayının ikinci yarısında başlayacak olan 28. Ankara Caz Festivali ve 27. TAKSAV Ankara Tiyatro Festivali’ne belediyelerimizin katkıları ne kadardır bilmiyorum. Umuyorum Erdal Beşikçioğlu’nun Etimesgut’ta yaptıkları onlara örnek oluşturur.
İstanbul ise farklı bir politika izliyor. Sanata sahip çıkan, popüler kültürü de göz ardı etmeksizin sanatın her alanına ciddi yatırım yapıyor. Bu yatırımın genç kuşakların eğitimine yatırım olduğunun farkında İstanbul Büyükşehir Belediyesi. Ekrem İmamoğlu’nun başarısındaki en önemli etkenlerden biri kadrosunu liyakat esasına göre oluşturması. Kültürel Mirası Mahir Polat’a, Kültür Sanat Dairesi’ni Volkan Aslan’a, Kültür A.Ş.’yi Murat Abbas’a teslim eden İmamoğlu, İstanbul’a 14 yeni festival kazandırıyor. Bunlardan biri, önümüzdeki hafta İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Beyoğlu Sineması’nda başlayacak olan ‘Görsel Sanatlar-Sinema Buluşması’. 14 Kasım ‘Türk Sineması Günü’nde görsel sanatlara ilişkin özel ilgileri ile öne çıkan üç yönetmenimizin, Derviş Zaim, Tayfun Pirselimoğlu ve Mahmut Fazıl Coşkun’un filmleri ve üç yönetmenin katılacağı söyleşi ile başlayacak etkinlikte dört gün süresince dünya sinemalarından görsel sanatlar temasını işleyen 12 kurmaca film gösterilecek; her gün 18’de sinemada görüntü, tasarım ve canlandırma sineması üstüne söyleşiler gerçekleştirilecek. İstanbullu sanatseverlerin ilgisi bu tematik festivalin önümüzdeki yıllarda devamını ve sergilerle desteklenerek geliştirilmesini sağlayacaktır.