Üniversite öğrencileri arasında yapılan bir araştırma, öğrencilerin en çok lahmacun ve çiğ köfte siparişi verdiğini ortaya koydu.
Gazeteci Pervin Kaplan’ın kişisel internet sitesinde yer alan habere göre, yemeksepeti.com, 6 bin restorandan derlediği bilgilerle öğrenciler arasındaki yemek siparişi eğilimini belirledi.
Buna göre, tüm yemek siparişlerinin yüzde 19’unu lahmacun oluşturuyor. Lahmacunu çiğ köfte dürüm, Adana dürüm, tavuk şiş ve mercimek çorbası takip ediyor.
Öğrenci tercihlerinde belirleyici unsur ise ücret. Ortalama bir lahmacun 3,5 lira, çiğ köfte dürüm 3,5, Adana dürüm 9,5, tavuk şiş 13,5, mercimek çorbası ise 5,5 lira.
Türkiye çapındaki 150 üniversitenin toplam 367 yerleşkesine gönderilen sipariş sayısı bu yılın ilk altı ayında 1.1 milyonu buldu.