18 Şubat 2026

Türkiye'yi Oscar'da Mustafa Kara'nın ödüllü filmi 'Kalandar Soğuğu' temsil edecek

 

ABD’de gelecek yılın şubat ayında Los Angeles’ta düzenlenecek 89. Akademi Ödülleri’nde (Oscar) Türkiye’yi, yönetmenliğini Mustafa Kara’nın yaptığı ‘Kalandar Soğuğu’ temsil edecek.

kalandar-sogugu3
Fotoğraflar: sadibey.com

Kültür ve Turizm Bakanlığı ve sinema sektöründeki meslek örgütlerinin temsilcilerinden oluşan 17 kişilik seçici kurul tarafından Oscar aday adayı olarak gösterilen ‘Kalandar Soğuğu’nun senaristleri yönetmen Mustafa Kara ve Bilal Sert. Film, insan-doğa ilişkisini arka fona alarak kişisel bir mücadeleyi işliyor.

Üç festivalden yedi ödül aldı

kalandar-sogugu4

Haydar Şişman, Nuray Yeşilaraz, Hanife Kara, İbrahim Kuvvet ve Temel Kara’nın rol aldığı ‘Kalandar Soğuğu’ şu ana kadar katıldığı üç festivalden toplamda yedi ödül toplamayı başardı.

52. Uluslararası Antalya Film Festivali’nde ‘en iyi kadın oyuncu’, ‘en iyi erkek oyuncu‘, ‘Dr. Avni Tolunay Özel Ödülü’ ve ‘en iyi müzik’ dalında ödüle layık görülen film, 28. Tokyo Uluslararası Film Festivali’nde ‘en iyi yönetmen’ ve ‘WOWOW izleyicinin seçimi’ ödüllerine layık görülmüştü.

Film ayrıca ayrıca 2015 Angers Avrupa İlk Filmler Festivali Jüri Özel Ödülü’nü de almıştı.