Türkiye'nin 'Yaratıcı Avrupa'dan ayrılmasına sebep olan 'Ermeni soykırımı' konserine Erdoğan da davetli

 

Türkiye’nin, Avrupa’nın kültür sanat desteği verdiği Yaratıcı Avrupa Programı’ndan çıkmasına gerekçe olarak gösterilen ‘Ermeni soykırımı’nı anlatan ‘Ağıt – Büyük Felaket’ (Aghet – Die große Katastrophe) konserine Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da davet edildi.

Fotoğraf: aghet.eu
Fotoğraf: aghet.eu

Türkiye’nin, Yaratıcı Avrupa Programı’ndan tek taraflı ayrılma kararı aldığı ortaya çıkmış, Diken’in ulaştığı Avrupa Birliği’nin yürütme organı niteliğindeki Avrupa Komisyonu yetkilileri, Türkiye’nin programdan ayrılma gerekçesinin ‘Ermeni soykırımı’nın 100’üncü yılını anlatan ‘Ağıt – Büyük Felaket’ isimli proje konusundaki anlaşmazlık olduğunu açıklamıştı.

‘Türk ve Ermeni geçmişlerindeki yaralar’ ele alınacak

Deutsche Welle’de yer alan habere göre Dresden Senfoni Orkestrası’nın Almanya’nın İstanbul Başkonsolosluğu’nda vereceği konsere, Erdoğan’ın yanı sıra Başbakan Binali Yıldırım, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Kültür Turizm Bakanı Nabi Avcı da davet edildi.

13 Kasım’da gerçekleştirilecek konser için gönderilen davetiyelerde ‘Türk ve Ermeni geçmişlerindeki yaralar’ ile ifade ve sanat özgürlüğünün ele alınacağı kaydedildi. Etkinlikte ayrıca Türk-Ermeni-Alman Dostluk Derneği’nin kurulması planlanıyor.

Sanat konfederasyonundan Türkiye’nin kararına tepki: Yüz yüze bakabilelim

AB’nin kültür sanat desteğine sırt çevrilmesinin nedeni: ‘Ermeni soykırımı

Türkiye, Avrupa’nın kültür ve sanat desteğine sırt çevirdi: Programda yokuz