Türkiye'nin adı geçiyordu: DMM'den 'İsrailli bakana suikast planı' haberine yalanlama

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), İsrail’de bazı gazetelerde yer alan İsrailli bir bakana suikast planı haberinde Türkiye’nin adının geçmesinin, ‘maksatlı bir dezenformasyon faaliyeti’ olduğunu bildirdi.

Fotoğraf: AA

The Times of Israel ve Jerusalem Post gibi İsrail merkezli gazetelerde İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir’e suikast planlandığı ve İsrail istihbarat servisi Şin Bet tarafından planın engellendiği öne sürüldü.

Haberlerde, Şin Bet’in yakalanan şüphelilerin Türkiye’deki Hamas mensuplarından talimat aldığını açıkladığı yazıldı.

Suikastin patlayıcı yüklü insansız hava araçlarıyla yapılmasının planlandığı iddia edildi.

DMM’nin konuyla ilgili açıklaması şöyle:

‘Yakalananların Türkiye’yle bağlantısının olmadığını Kızılhaç teyit etti’

“İsrail’de bazı medya kuruluşlarında yer alan, İsrailli bir bakana yönelik suikast planı haberinde ülkemizin adının geçmesi, Türkiye’ye karşı yürütülen maksatlı bir dezenformasyon faaliyetinin ürünüdür.

İsrail basınına yeni bir gelişme olarak servis edilen konunun aslında bundan sekiz ay önce yaşanan bir olayla ilişkili olduğu bilinmektedir. Yine yakalanan şahısların, Türkiye ile herhangi bir bağlantılarının bulunmadığına dair beyanları, Kızılhaç yetkililerince teyit edilmektedir.

Söz konusu haberin asıl amacı, uluslararası kamuoyunda Türkiye’ye karşı yanıltıcı ve kasıtlı bir algı oluşturmak ve bu sayede Türkiye’nin Filistin politikasına zarar vermektir. Kamuoyunun ve ilgili mercilerin, Türkiye’yi hedef alan bu dezenformasyon ve kara propaganda faaliyetlerine itibar etmemesi önemle duyurulur.”