Finansal piyasalar son 2 haftadır ABD bankacılık sektöründe meydana gelen iflas ve el koymaları bahane ederek Fed’in faiz patikasını yeniden gözden geçirmesi ve hatta faiz artırımlarını durdurmasını istiyor. Keza, enflasyonun hedefin üzerinde seyrettiği bir anda piyasa likiditesi ve fonlama krizi ortaya çıkınca, Fed’in fiyat istikrarı ve finansal istikrar arasında bir bocalama yaşaması da çok normal. Bu gibi durumlarda, barındırdığı “sistemik risk” nedeniyle, finansal istikrarın sağlanması doğal olarak öncelik arz etmekte.
SON HABERLER
Flamengo, Chelsea'yi devirdi: Kulüpler Dünya Kupası'nda program ve sonuçlar
2025 FIFA Kulüpler Dünya Kupası’nda UEFA Konferans Ligi şampiyonu Chelsea ilk yarısını 1-0 önde kapattığı maçta Brezilya ekibi Flamengo’ya 3-1 mağlup oldu.
Ankara dahil 15 il için yağış uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tahminlerine göre bugün 15 ilde sağanak yağış bekleniyor.
Nihal Candan hayatını kaybetti
Anokreksiya nevroza tedavisi gören sosyal medya ünlüsü Nihal Candan, 30 yaşında hayatını kaybetti.
Trump'a göre İran'a müdahaleye belki gerek kalmayabilir
ABD Başkanı Donald Trump, ABD’nin İran’a müdahalesi için “Belki gerek kalmayacak” dedi.
BM: Komşu ülkelerde yaşayan 600 bin Suriyeli ülkesine döndü
Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiseri Filippo Grandi, 14 yıl süren iç savaş nedeniyle komşu ülkelerde yaşayan 600 bin Suriyelinin ülkesine döndüğünü açıkladı.