Telefonda görüşüldü: Kılıçdaroğlu partiyi 'en uygun zamanda' kurultaya götüreceğini söylemiş

Mahkeme kararıyla CHP genel başkanlığından uzaklaştırılan Özgür Özel ve CHP genel başkanlığına getirilen Kemal Kılıçdaroğlu telefonda görüştü. Kılıçdaroğlu’nun Özel’e partiyi ‘en uygun zamanda’ kurultaya götüreceğini söylediği aktarıldı.

Side-by-side images of two men in suits giving speeches at formal events.
Fotoğraflar: AA

Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 36’ncı Hukuk Dairesi dün (21 Mayıs) Özel’in genel başkan seçildiği CHP 38’inci Olağan Kurultayı’yla sonrasındaki kurultayları iptal etmiş; Özel ve parti yönetiminin ‘tedbiren’ görevden uzaklaştırılmasına, Kılıçdaroğlu’nun da görevi devralmasına karar vermişti.

Kılıçdaroğlu ilk açıklamasında kararı “Kenetlenme fırsatı olmalı” ve “Gün, kucaklaşarak ayağa kalkma günü” diye değerlendirmişti. Süreci, ‘eski genel başkanlarla birlikte uyum içinde yürüteceği’ni söylemişti.

Özgür Özel ise “Baba ocağından ayrılmayı düşünmeyiz, baba ocağında kimin oturacağına gerçek sahipleri karar verir” demişti.

İkilinin olası telefon görüşmesi de bir gündem maddesine dönüşmüştü. Kararın çıkmasıyla Kılıçdaroğlu’nun avukatı Özgür Özel’i arayacağını söylemiş, dün parti genel merkezinde basın toplantısı düzenleyen Özel ise “Kendisinin telefonuna henüz dönmedim, Zaten dönüp de ne konuşacağız” demişti.

Özel bugünse “Kendisine öğle saatlerinde döndüm ama ben aradığımda telefonu kapalıydı, telefonunun açık olması ya da kendisinin yeniden araması durumda kendisiyle elbette bir telefon görüşmesi yaparız” dedi.

‘Özel memnuniyet duyduğunu iletti’

ANKA’nın aktardığına göre beklenen telefon görüşmesinin gerçekleşmesinin ardından Kılıçdaroğlu’nun basın danışmanı Atakan Sönmez şunları söyledi:

“Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel ile görüştü. Görüşmede, Kılıçdaroğlu en uygun zamanda partiyi kurultaya götürmekle ilgili niyetini sayın Özgür Özel’e iletti. Özgür Özel de kendi taleplerinin de bu yönde olduğunu, bundan memnuniyet duyduğunu ifade etti. Bu konuyu kendi arkadaşlarıyla değerlendireceğini ve sonra sayın Kılıçdaroğlu’na bir dönüş yapacağını ifade etti. Görüşmenin içeriği de budur.”

Kılıçdaroğlu, X hesabını ‘CHP genel başkanı’ olarak güncelledi

Özgür Özel Yargıtay’a başvurdu

Danışmanı duyurdu: Kılıçdaroğlu serum kullandı, toparlarsa açıklama yapabilir

Kılıçdaroğlu’ndan Özel’in temyizine karşı dilekçe: Genel başkanın oluru alınmadan yapıldı

Mutlak butlan kararı Kılıçdaroğlu’na tebliğ edildi