Danışmanı duyurdu: Kılıçdaroğlu serum kullandı, toparlarsa açıklama yapabilir

Basın danışmanı, mahkeme kararıyla CHP genel başkanlığına getirilen Kemal Kılıçdaroğlu için “Bir serum kullandı, sesiyle ilgili bir şey var. Eğer ki gün sonuna kadar birazcık sesi toparlanmış olursa çıkışta kısa bir açıklama yapabilir” dedi.

Fotoğraf: Arşiv

Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 36’ncı Hukuk Dairesi dün (21 Mayıs) Özgür Özel’in genel başkan seçildiği CHP 38’inci Olağan Kurultayı’yla sonrasındaki kurultayları iptal etmiş; Özel ve parti yönetiminin ‘tedbiren’ görevden uzaklaştırılmasına, Kılıçdaroğlu’nun da görevi devralmasına karar vermişti.

Karar, İcra Müdürlüğü heyetince Kılıçdaroğlu’na Ankara’daki ofisinde tebliğ edildi.

Kılıçdaroğlu kararı dün sosyal medya hesabından “Kenetlenme fırsatı olmalı” ve “Gün, kucaklaşarak ayağa kalkma günü” diye değerlendirmişti. Fakat henüz kameralar karşısına çıkmadı.

‘İki gündür çok yoğun çalışıyor’

Göreve bugün atandığı açıklanan basın danışmanı Atakan Sönmez, Kılıçdaroğlu’nun sesi nedeniyle serum tedavisini aldığını söyledi.

Sönmez, Kılıçdaroğlu’nun Ankara’daki ofisinin önünde şöyle konuştu:

“Genel başkan açıklama yapacak mı diye merak ettiğinizi biliyorum. İki gündür çok yoğun çalışıyor sayın genel başkan. Bir serum kullandı, sesiyle ilgili bir şey var. Eğer ki gün sonuna kadar çalışmaları bittiğinde birazcık sesi toparlanmış olursa, gerçekten başka bir sebebi yok, çıkışta kısa bir açıklama yapabilir bundan sonraki süreçle ilgili. Herhalde uzun bir basın toplantısı olmayacaktır ama bir bilgilendirme yapacaktır.”

Atakan Sönmez. Fotoğraf: AA

‘CHP’nin genel başkanı neredeyse genel merkez orası’

Sönmez şöyle devam etti:

* CHP’nin genel başkanı neredeyse genel merkez orasıdır. Ancak tabii ki CHP Genel Merkezi’ne sayın Kemal Kılıçdaroğlu gidecektir. Yani bundan şüpheniz olmasın. Zaten sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve Parti Meclisi’yle diğer bütün organların görevi az önceki tebligatla başlamadı.

* Dünkü mahkeme kararı kesinleştiği andan itibaren zaten görevi başlamıştır. Bugünkü resmi prosedürün tamamlanması için gerekli bir işlemdir. Mahkeme kararı olduğu andan itibaren sayın genel başkanın görevi de başlamıştır. 37’nci Kurultay’la belirlenen Parti Meclisi ve orada seçilen bütün kurullar görevlerine dün itibarıyla resmi olarak başlamışlardır.”

‘MYK’da görevlendirme yapılmadı’

* MYK’da görevlendirme yapıldığına dair yazılıp çizildi. Böyle bir şey şu anda yok. MYK görevlendirmesi yapılmadı. Böyle bir şey olduğu zaman bunun açıklaması yapılır.

* Burada istenilen şey gerginlik yaratılması değildir. Sayın genel başkan hiçbir zaman gerginliğin tarafı olmamıştır, olmayacaktır da. Gerginliğe fırsat verecek bir adımın da tarafı olmayacaktır. Bundan sonraki süreç sakinlikle, olgunlukla tam da Kemal Kılıçdaroğlu siyasetine uygun şekilde işleyecektir.

* Bir tane CHP vardır. Özgür Özel’e yakın Özgür Özel’e uzak veya Kemal Kılıçdaroğlu’na yakın, Kemal Kılıçdaroğlu’na uzak diye CHP’lilik tarifi olamaz. Şu an itibarıyla CHP’nin genel başkanı sayın Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Bütün CHP’liler Kemal Kılıçdaroğlu’na yakındır.

Kılıçdaroğlu’ndan Özel’in temyizine karşı dilekçe: Genel başkanın oluru alınmadan yapıldı

Mutlak butlan kararı Kılıçdaroğlu’na tebliğ edildi

Mutlak butlan: CHP YSK’ya başvurdu

Mutlak butlan kararını dünya basını nasıl gördü?

CHP için mutlak butlan kararı: Kılıçdaroğlu göreve iade edildi

İktidar medyasında ‘mutlak butlan bayramı’

Sosyalist Enternasyonal, seçilmiş CHP yönetiminin yanında: Türkiye’nin demokratik sistemine darbe

Bahçeli mutlak butlan kararından çok da memnun değil: Kılıçdaroğlu feragat ettiğini belirtmeli

Özel: Yapsınlar baskın seçimi, biz kazanırız