• SANAT
  • 9 SORUDA
  • DİKEN ÖZEL
  • GÜNÜN 11’i
  • DİKENLİK
  • AKŞAM POSTASI
  • VPN HABER
  • ENGLISH

Diken

Yaramazlara biraz batar!

  • VİTRİN
  • AKTÜEL
  • EKONOMİ
  • ANALİZ
  • DÜNYA
  • MEDYA
  • KEYİF
  • YAZARLAR
  • SÜRDÜRÜLEBİLİRLİKYapı Kredi Step

Seçimleri ‘küsuratına kadar bilen’ Soylu, Bekir Ağırdır’ı hedef aldı

18/05/2023 09:52

Seçimleri küsuratına kadar bildiği ileri sürülen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, KONDA yöneticisi Bekir Ağırdır’ı ‘etki ajanı olmak’la suçladı.

​​​​İçişleri Bakanı Süleyman Soylu. (AA)

KONDA, seçimlere üç gün kala paylaştığı son anketinde millet ittifakının adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun oyunu yüzde 49,3, cumhur ittifakının adayı Tayyip Erdoğan’ınkini ise yüzde 43,7 olarak duyurmuştu.


Soylu, şirketin genel müdürünü hedef aldı.

Ağırdır’ı ‘etki ajanı’ olmakla suçlayan Soylu, katıldığı TV100 yayınında şu sözleri sarf etti: “Bir anket mafyası var ve o adam bir mafya. Bekir Ağırdır… Bu adam, Türkiye’ye operasyon çekiyor. Her seçimde operasyon çekiyor. Bir etkisi var mı? Hiçbir etkisi yok. Etkisi olsaydı çıkardı ortaya. Bu adam, uluslararası sistemin Türkiye’deki etki ajanıdır. Bu kadar açık ve net. Bu adamlardan Türkiye yakasını kurtarmalıdır. Eğer deneyinizi, örneğinizi iyi şekilde bulduğunuz andan itibaren bir araştırmanın yanılması, +1, -1’dir. Bunun diğeri, tamamen spekülasyon içeren toplumu kandırmaya ve yanıltmaya yönelik bir anlayışın kendisidir.” 

Soylu küsüratına kadar bilmiş

İktidara yakın Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun seçimleri küsuratına kadar bildiğini öne sürerek şunları yazmıştı:

“İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun siyasi araştırma ve analiz konusunda iddialı olduğunu yakın geçmişten biliyorum. Bugün değil 2 binli yılların başından beri her seçim öncesi konuştuğumda aşağı yukarı gidişata ilişkin söyledikleri büyük oranda tutardı. Ama bu seçim öncesi söylediklerine gerçekten şaşırdım. Seçim günü bile aynen şöyle diyordu ‘Seçim yüzde 49.50 gibi biter. Çok uğraştık ama yarım puan ileri götüremedik. Sahada biraz farklı görünse de sonuç böyle olacak gibi. Mecliste’yse rahatız. Cumhur ittifakı 320-325 arası milletvekili çıkartır.’”

Kategori:Aktüel, Vitrin-mobil

SON HABERLER

ABD ateşkesin sonlanmasında Hamas’ı suçladı

ABD, İsrail’in kuşatması altındaki Gazze Şeridi’nde ‘insani ara’ kapsamındaki ateşkesin en kısa sürede yeniden başlaması için yoğun çaba sarf ettiklerini açıkladı.

S&P, 2024’te lira üzerinde yeni bir baskı dalgası bekliyor

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s (S&P), Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesi için yakın vadede izleyecekleri gelişmenin net rezervler olduğunu kaydetti.

Buz hokeyinde kafasını kale direğine çarpan sporcu felç oldu

İsveç kulübü HV71 forması giyen Fin buz hokeyi oyuncusu Sanni Hakala, kafasını kale direğine çarpmasının ardından felç oldu.

Diyarbakır Barosu: Polisler bir meslektaşımızın kolunu kırdı

Diyarbakır Barosu, paylaştığı yazılı açıklamada polisin bir avukatın kolunu kırdığını kaydetti.

Gazzeli yetkililer: İsrail ateşkesten sonra 178 Filistinliyi öldürdü

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı, ateşkesin ardından İsrail’in yeniden başlattığı saldırılarda 178 Filistinlinin öldüğünü duyurdu.

Cengiz İnşaat’ın doğa katliamı yaptığı İkizdere’de Erdoğan’a yüzde 86 oy çıktı
Diana’yı hatırlattı: Prens Harry ve Meghan paparazzilerle ‘kovalamaca’ yaşadı

Ara

DİKEN’İ TAKİP EDİN

Osman Kavala 2 bin 222 gündür hapiste

YAZARLAR

Kürt, Kürtçe şarkı söylüyor ve opera sanatçısı, olacak iş mi!

Murat Sevinç

Seçmenler çıldırmış olmalı

Bahadır Kaynak

Üç ustadan diyalog dersleri

Mustafa Dağıstanlı

Meşrubat, kahve ve hastane!

Murat Sevinç

Almanya gezisinin ardından

Bahadır Kaynak

Pasif direniş değil, aktif kabul

Psk. Dr. Feyza Bayraktar

Bir diken de kendime batırayım

Mustafa Dağıstanlı

GÜNÜN 11’İ

Hediye Levent: Ateşkesten sonra ne olacak?

Nuri Kayış: Hakim ‘Doların yasal faizi en fazla yüzde 1-2’ken siz yüzde 100’e uzanan faizlere nasıl inandınız’ diye sorsa ne yanıt alırdı?

Esfender Korkmaz: Türkiye cari açıkla büyümek zorunda

Burcu Aydın Özüdoğru: Seçim sonrası ekonomik büyüme

Alaattin Aktaş: KKM’deki düşüş hız kesiyor gibi

Yalçın Karatepe: Bedeli size ödettirecekler

İbrahim Kahveci: Asıl kandırılan sizsiniz

Cem Kılıç: Kimlerin sigortadaki prim borcu silinecek?

Uğur Meleke: Her hattıyla tel tel döküldü Fenerbahçe

Çiğdem Toker: Şimşek işin kolayına kaçıyor

Bahadır Özgür: Biz ‘Terim fonu’nu tartışırken Erdoğan milyarlık fon kurdu

  • 9 SORUDA
  • YAZARLAR
  • AKTÜEL
  • ANALİZ
  • DİKEN ÖZEL
  • DİKEN’E TAKILANLAR
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • KEYİF
  • MEDYA
  • POPÜLER BİLİM
  • SANAT
  • BU GAZETE…
  • DİKEN 5 YAŞINDA
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik ilkeleri
  • Çerez politikası

"Genç gazeteci arkadaşlarıma! Bu meslek yorucu bir meslektir. Ama, insan büyük bir zevkle çalışır. Kalemine daima efendi kal, uşak olmamaya gayret et. Mecbur kalırsan kır, sakın satma." Sedat Simavi

×