Ruşen Çakır: Erdoğan bu savaşı neredeyse bir 'yaşam biçimi' hâline getirdi

Okura not

Günün 11’i, Türkiye medyasındaki görüş ve yorum çeşitliliğini yansıtmak amacıyla hazırlanmaktadır. Aşağıda özetini bulacağınız yazıya yer vermemiz, içeriğini onayladığımız ve/veya desteklediğimiz anlamına gelmez.

İzlediğim toplam 6 miting içinde dünkü mitingi herhâlde hiç unutmayacağım.

Bunun nedeni de kuşkusuz Erdoğan’ın konuşmasını kısık sesle yapmış olması. Diyarbakır öncesi Van’da yine kısık sesle miting yapan Erdoğan’ın kısa bir selamlama konuşmasıyla yetinmeyip yaklaşık 45 dakika kürsüde kalması şehre verdiği önemi gösteriyor. Bunun dışında gerek kalabalık, gerek katılanların coşkusu bakımından önceki mitinglerden pek farklı bir olay yaşanmadı. Hatta sonuncusunun en az renkli miting olduğunu da söyleyebilirim.

… Türkiye 25 Mart’ta “turbun büyüğü”nü beklemiş ama bir şey çıkmamıştı. Ancak dün gündüz saatlerinde yayınlanan Suriye üzerine strateji toplantısının ortam dinlemesi kayıtları hiç beklenmedik bir şoka neden oldu. Erdoğan’ın da bunu hiç beklemediği belli oluyordu.

… Erdoğan’ın nasıl bir düzenleme yapacağını bilmiyorum ama cemaat ile sürdürdüğü savaşın onu epey yorduğunu, ilginç bir şekilde bu yorgunluğun onu iyice motive ettiğini, kısacası bu savaşı neredeyse bir “yaşam biçimi” hâline getirmiş olduğunu söyleyebilirim.

Ruşen Çakır’ın yazısı