Sevgili okurlar… İktidarın 20 yıl önce göreve gelirken vaat edip de yapamadıklarını saymakla bitiremeyiz. Parlak sözleri bir yana bırakıp günümüzde yaşadığımız gerçeklere bakacak olursak içimiz kararır. Durumumuzu şöyle bir özetleyelim: – Yoksulluk artıyor. Enflasyon ve pahalılığın duracağı yok… – Toplumu susturmayı amaçlayan “Dezenformasyon” adı altındaki sansür yasasıyla, yalnız gazeteci ve yazarlar değil, sosyal medyayı kullanan tüm vatandaşlar da risk altında… – Halen Dünya Demokrasi Endeksi’nde 167 ülke arasında 104’üncüyüz… – Hukukun Üstünlüğü Endeksi’nde 139 ülke arasında 117’nciyiz. – Basın Özgürlüğü Endeksi’nde 180 ülke arasında 149’uncuyuz… – Yolsuzluk Algısı Endeksi’nde dünyada 96’ncı sırada bulunuyoruz. Bu tablo iktidarın “Hukuk ve adalet devletini, zirveye çıkartmak” ve “Tüm milleti kucaklamak” vaadi ile uyuşuyor mu?
SON HABERLER

Zonguldak’ta heyelanda göçük altında kalan anne ve oğlunun cansız bedenine ulaşıldı
Zonguldak’ta heyelan nedeniyle tek katlı müstakil evin yıkılması sonucu göçük altında kalan anne ve oğlunun cansız bedenine ulaşıldı.

İstanbul Modern 19 yaşında
11 Aralık 2004’te kurulan İstanbul Modern, 19. yaşını yeni müze binasında kutluyor. Kuruluşundan bugüne kadar müze, 9 milyon ziyaretçi ağırlarken 900 bine yakın çocuk ve genci ücretsiz sanat eğitimleriyle buluşturdu.

T-Rex’in son yemeği: İki yavru dinozor
Bilim insanları 75 milyon yıllık T-Rex’in son yemeğini ortaya çıkardı: iki yavru dinozor.

Gazeteci Ayşenur Arslan’a hakaret ‘haksız fiile tepki’ sayıldı
Gazeteci Ayşenur Arslan’a hakaret ‘haksız tahrik saiki’ne bağlanarak cezasız bırakıldı.

Zülfü Livaneli’nin mi’si
“Fenerbahça gol mü yedi, kaç Erdal’ın yanından.” Bu cümle şununla aynı mı: “Fenerbahçe gol yediği zaman Erdal’ın yanından kaç.”
Dağlarca “Mi ayrı yazılmalı” dedi mi uy ona, o ayrılık vurguyu, pekiştirme gücünü taşıyor çünkü.