PKK'ya katıldığı öne sürülen 'kırmızı fularlı kız'ın avukatı: Bu ülkede adalet yok

 

BERİL KÖSEOĞLU

berilkoseoglu@diken.com.tr

Antalya’da Gezi eylemlerine katıldığı gerekçesiyle ‘örgüt üyeliği’nden 98 yıla kadar hapsi istenen ve PKK’ya katıldığı iddia edilen 20 yaşındaki Ayşe Deniz Karacagil’in avukatı Hakan Evcin, ”Kendisiyle bir süredir görüşmüyorum. Kendisinden böyle bir şey duymadım” dedi. Diken’e konuşan Evcin, Türkiye’deki adalet sistemine sert eleştiriler getirdi.

‘Ali İsmail’in katili serbestçe gezerken…’

aysedenizmanset

Ayşe Deniz Karacagil’in beş şüpheliyle birlikte tutuksuz yargılandığı davada, suçlamalar arasında ‘örgüt sembolü olarak kırmızı fular takmaları’ da yer alıyordu. Avukat Hakan Evcin, Türkiye’deki adalet sisteminin eksikliklerine ve Balyoz davasındaki son gelişmelere dikkat çekerek, ”Ali İsmail Korkmaz’ın, Ethem Sarısülük’ün katilleri serbestçe geziyor. Ayşe Deniz kırmızı fuları var diye tutuklandı. Bu ülkede adalet var mı? Yok. Ayşe Deniz’in yapacağı ne var? Hiçbir güvencesi yok’‘ dedi.

‘Kırmızı fularlı kız’dan mektup var: Rojava’ya gidiyorum, beni anlayacağınızı düşünüyorum

’10 PKK gerillası arasında kaldı’

ayse deniz karacagil (2)

Evcin, Ayşe Deniz’in tutuklu yargılandığı üç ayda cezaevinde yaşadıklarına dair çarpıcı bir ayrıntıya dikkat çekti. 20 yaşındaki Gezi eylemcisinin Antalya’dan Alanya’daki cezaevine sebepsiz yere naklediğini anlatan Evcin, Ayşe Deniz Karacagil’in bu sürede 10 PKK’lının arasında kaldığını söyledi.

Evcin şunları anlattı: ‘‘Ayşe Deniz 3 ay tutsak kaldı. Disiplin cezası olmadığı halde 10 tane PKK gerillası arasında kaldı. Cezaevi ‘Bizim takdirimiz’ dedi.”

Yurtdışında yayınlanan Yeni Özgür Politika gazetesi, bugünkü sayısında Ayşe Deniz Karacagil’in ‘Kürt özgürlük mücadelesine katılmaya cezaevinde karar verdiğini’ ve dağdaki isminin ‘Destan Yörük’ olduğunu yazmıştı.

Ayşe Deniz Karacagil, ‘tokat gibi savunması‘yla dikkat çektiği, 7 Şubat’taki duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmış ancak savcı daha sonra o ve beş eylemci için daha 11 ila 98 yıla varan hapis cezaları istemişti. Bu sırada Ayşe Deniz hakkında aynı eylemden açılan bir başka davada da beş yıla kadar hapis cezası istenmişti.

20 yaşındaki Gezi eylemcisi Ayşe Deniz’den tokat gibi savunma

Ayşe Deniz cezaevi günlerini anlattı: Vampirler güneşe çıkamaz ya onun gibi…

Aynı eylemden ikinci dava: ‘Kırmızı fularlı kız’ın beş yıla kadar hapsi istendi