'Palandöken kaymakamı köpek tekmeledi' iddiasına soruşturma

Erzurum’da Palandöken Kaymakamı Yunus Kızılgüneş’e köpeğe tekme attığı iddiasıyla idari soruşturma başlatıldı.

Fotoğraf: Palandöken Kaymakamlığı

Oda TV dün (15 Eylül) “Kaymakamdan köpeğe tekme… Baba ve oğlu ne anlattı: ‘Koruma silah doğrulttu’… Suç duyurusunda bulundular” başlıklı bir haber yayınladı.

Haberde Kızılgüneş’in bir köpeğe tekme attığı ve korumasının da köpeğin sahibine silah çektiği iddia edildi. Valilik haberle ilgili inceleme başlatıldığını duyurdu:

“İddia ve görüntülerin tüm yönleriyle araştırılması ve olayın gerçek mahiyetinin ortaya çıkarılması amacıyla valiliğimizce idari araştırma ve inceleme başlatılmıştır.”

Erzurum başsavcılığı da 4 Eylül’de olayla ilgili soruşturma işlemlerinin başlatıldığını belirtti:

“Bir kısım haber siteleri ve sosyal medya platformlarında, ‘Palandöken Kaymakamı’nın köpeğe tekme attığı ve korumasının silah çektiği’ şeklinde yer alan haberlerdeki görüntülere ilişkin olarak Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olayın bütün yönleriyle ilgili 04/09/2026 tarihinde soruşturma işlemlerine başlanmıştır.

Soruşturma işlemleri titizlikle ve çok yönlü olarak devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”