Özgecan'ın ardından 25'inci kadın cinayeti: Eşi tarafından boğulup naftalinlendi

 

Mersin’de 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın vahşice katledilmesinin ardından geçen bir aylık süreçte 25 kadın erkek şiddetinin kurbanı oldu.

Son olarak 35 yaşındaki Zehra Aydın, iki ay önce evlendiği eşi Sedat Aydın tarafından boğularak öldürüldü. Teslim olacağı notu bırakıp kayıplara karışan Sedat Aydın cesedin etrafına kokmasın diye naftalin döktü.

Fotoğraflar: DHA
Fotoğraflar: DHA

Bıçak cesedin üzerinde bulundu

Esenler Davutpaşa mahallesinde yaşayan Zehra Aydın’dan iki gün boyunca haber alamayan yakınları, durumu polis ekiplerine bildirdi. Çilingir eşliğinde dün saat 19.30’da girilen evde Aydın’ın cesedi bulundu.

Polis ekipleri olay yerinde yaptığı incelemede, Zehra Aydın’ın önce boğularak öldürüldüğü, daha sonra da cesedin üzerine bıçak bırakılarak kokmasın diye de etrafının naftalinlendiğini belirledi.

Polis ayrıca, cesedin hemen yanında eşini öldüren Sedat Aydın’ın, “En kısa zamanda teslim olacağım” yazılı bir notunu buldu.

zehra aydin3

Olay Yeri İnceleme ekiplerinin evdeki çalışmalarının ardından Zehra Aydın’ın cansız bedeni cenaze aracıyla Adli Tıp Kurumu’na götürüldü.

Bir ayda 25 kadın cinayeti

anitsayac.com’un verilerine göre, 11 Şubat’ta vahşice katledilen 20 yaşındaki Özgecan Aslan’ın ölümünün ardından geçen bir aylık süreçte 25 kadın cinayeti işlendi. Yılbaşından bu yana işlenen kadın cinayeti sayısı ise 58’i buldu.