CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki (KKTC) cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanan Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) lideri Tufan Erhürman’ı ‘yürekten kutladı’.

Kıbrıslı seçmenler dokuzuncu cumhurbaşkanını belirlemek için bugün sandığa gitti.
KKTC Yüksek Seçim Kurulu, resmi olmayan sonuçlara göre Tufan Erhürman’ın seçimi kazandığını duyurdu. Seçimlere katılım oranı yüzde 64,87 açıklandı.
Erhürman oyların yüzde 62,76’sını, bağımsız yarışan cumhurbaşkanı Ersin Tatar ise yüzde 35,81’ini aldı.
Erhürman sonuçların ardından ilk açıklamasında “Dış politika elbette Türkiye’yle yakın istişareyle yürütülecek, bundan kimsenin kuşkusu olmasın” dedi.

Yarışın başından itibaren öne çıkan iki adayından Tatar iki devleti, Erhürman ise federasyonu savunmasıyla biliniyordu.
Erhürman’ın partisi CTP, siyasi eğilim olarak merkez solda.
‘Seçim sonuçlarına hazımsızlananlar da dileriz ki Kıbrıs Türkünün mesajını anlamıştır’
CHP lideri, Erhürman’ın seçimleri kazanmasını sevinçle karşıladı. X’ten paylaşımında Kıbrıs halkının ‘tuttuğu tarafın propagandasını yapmak adına adaya çıkarma yapan zihniyete cevabı’ olduğunu belirtti.
Özel’in paylaşımı şöyle:
“KKTC’de bugün yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerini, gayriresmi sonuçlara göre yüzde 62,80 oy oranı ile kazanan, kardeş partimiz CTP’nin lideri, çok değerli dostum Sayın Tufan Erhürman’ı yürekten kutluyorum.
Kıbrıs Türk Halkı bu seçimde yalnızca sayın Erhürman’ı seçmekle kalmamış, aynı zamanda KKTC demokrasisine ve milli iradeye, kendi çıkarları için dışarıdan müdahale eden, tuttuğu tarafın propagandasını yapmak adına adaya adeta çıkarma yapan zihniyete de cevabını vermiştir.
Son olarak, Ankara’da sadece ülkemizin dış politika görgüsünü değil, hukuku da açıkça hiçe sayan, desteklediği adaya kazandırmak için her türlü kara propagandaya başvuran, bu saatlerde dahi seçim sonuçlarına yönelik hazımsızlığını sosyal medyadan duyuranlar da dileriz Kıbrıs Türkünün mesajını doğru anlamıştır.
Erhürman’ın, devletimiz ile ilişkiler noktasında ortaya koyduğu serin kanlı, yapıcı dili de önemsiyorum. Yarın güzel ve yepyeni yeni bir güne uyanacak KKTC’de herkesin umut ve mutluluğunu paylaşıyorum.”