Dersim’in Ovacık ilçesinde dün öğleden sonra sabit ve mobil telefonlarla internet hatlarının aniden devre dışı kalmasına, tarlasına su kanalı açmak için iş makinesiyle kazı yapan bir çiftçinin yeraltındaki fiberoptik kabloları yanlışlıkla kesmesinin nedeni olduğu ortaya çıktı.
DHA’dan Ferit Demir’in haberine göre Ovacık’ın dün dünyayla bağlantısının kesilmesinin ardından Dersim’deki Telekom yetkililerinin yaptığı ölçümlerde arızanın, Munzur Vadisi’ndeki Aşağı Torunoba ile Venk Köyü yakınlarında olduğu tespit edildi.
Jandarma ekipleri, Aşağı Torunoba Köyü yakınlarında bir çiftçinin tarlasına su kanalı açmak için Dersim- Ovacık karayolunun kenarında iş makinesiyle yaptığı kazı sırasında yanlışlıkla yeraltındaki fiberoptik kabloları kopardığını belirledi.
Ovacık Savcılığı tarafından ismi verilmeyen çiftçi hakkında soruşturma başlatırken, arızanın olduğu bölgeye giden Telekom ekiplerinin onarıma başladığı bildirildi.