22 Mayıs 2014’te Okmeydanı’nda bir cenaze törenine katılmak üzere cemevinde beklerken öldürülen Uğur Kurt’un katil zanlısı polis memuru Sezgin Korkmaz yalan ifade vermiş.

Cumhuriyet’ten Canan Coşkun’un haberine göre hakkında ‘olası kastla adam öldürmek’ suçundan dava açılan polis Sezgin Korkmaz’la ilgili soruşturmada ilginç bir ayrıntıya ulaşıldı.
Korkmaz, savcılık ifadesinde Kurt’un ölüm saati olan 11.38’den bir iki dakika sonra Okmeydanı’ndan ayrılarak hastaneye gittiğini söylemişti. Ancak kayda devam eden akrep aracının kamerasını unutmuş. Korkmaz, gerçek zamana göre bir saat geri kamera kaydında, saat 12.26’da (yani 13.26) olay yeri inceleme ekibinin Cemal Kamacı Spor Kompleksi önünde kendinin de karışmış olduğu olayın incelemesinde yer aldı.
Havaya ateş etmiş
Korkmaz, olayda uyarı amaçlı havaya ateş ettiklerini savunarak daha sonra araca binerek güvenli alan olan Cemal Kamacı Spor Kompleksi otoparkına geldiklerini de ileri sürmüştü.