Ankara’da 12 yaşındaki öğrencisi B.N.Ç.’nin maket bıçağıyla boğazını kesen ve ‘ödül olarak‘ başka bir okula müdür yardımcısı olarak atanan öğretmen Onur Özbek’in daha önce de öğrenci yaralamaktan ceza aldığı ortaya çıktı. Özbek bu durumun öğrenilmesi sonrasında beş ay hapis cezasına çarptırıldı.
HaberTürk’ten Cemal Doğan’ın haberine göre Ankara’da Ülkü Ahmet Duruoy Ortaokulu’nda, Fen ve Teknoloji öğretmeni olan Onur Özbek iddiaya göre, kantinde oturan üç öğrencinin yanına giderek elindeki maket bıçağıyla B.N.Ç.’nin boğazını çizdi. Olay üzerine öğrencinin ailesi, öğretmenden şikâyetçi oldu.
Etimesgut Cumhuriyet Savcısı Ali Dikici, öğretmen hakkında ‘kasten yaralama’dan dava açtı. Davada mağdur öğrencinin arkadaşları K.S. ve B.Y. de tanıklık yaptı. Tanık öğrenciler, kanlar içinde kalan B.N.Ç’ye pansuman yaparak kanın durmasını sağladıklarını söyledi.
Tırnağı gelmiş
B.N.Ç. mahkemedeki ifadesinde kantinde otururken öğretmenin yanına gelip “Ben bilek kesmem, boğaz keserim” dedikten sonra elindeki maket bıçağıyla boğazını kestiğini söyledi. Öğretmen Özbek ise ifadesinde suçlamayı kabul etmeyerek “Tırnağım yanlışlıka mağdurun boynuna geldi” diye konuştu.
Müdür yardımcısı oldu
Yaşanan olaydan sonra öğretmenin Mamak’ta başka bir okula müdür yardımcısı olarak atandığı ortaya çıkarken, avukatı bu durumu mahkemede “Müvekkilim bu suçu işlemiş olsaydı, müdür yardımcısı yapmazlardı” diyerek müvekkilinin lehinde kullanmak istedi.
Okul müdürüne de ceza
Mahkemeye ulaşan sabıka kayıtlarına göre, sanık Onur Özbek’in, daha önce de bir öğrencisini kasten yaralamaktan ceza aldığı ve cezasının ertelendiği ortaya çıktı.
Kararını açıklayan mahkeme, öğretmeni beş ay hapse mahkûm etti ve cezayı ertelemedi. Okul Müdürü Aydemir F. de ‘kamu görevlisinin suçunu bildirmeme’ gerekçesiyle beş ay hapse mahkûm oldu.
Başı açık öğrencilerine ‘Size tecavüz mübah’ diyen öğretmen kendi isteğiyle başka okulda