The New York Times gazetesi, bugün F-15 savaş uçağıyla aynı anlarda Hürmüz Boğazı yakınlarında ikinci bir ABD savaş uçağının daha düşürüldüğünü öne sürdü.

İran Devrim Muhafızları Ordusu sabah saatlerinde ülkenin orta kesimlerinde bir savaş uçağını hava savunma sistemleriyle düşürdüğünü duyurmuştu. F-15E tipi uçağın düşürülüşü, ABD basınında da geniş yer bulmuş, ancak ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı’ndan (CENTCOM) bir açıklama gelmemişti.
NYT’nin iki ABD’li yetkiliye dayandırdığı haberine göre bugün Basra Körfezi bölgesinde ABD Hava Kuvvetleri’ne ait ikinci bir savaş uçağı daha düşürüldü. A-10 Warthog tipi saldırı uçağın tek pilotu sağ kurtarıldı.
NYT’nin haberindeki yetkililer, A-10 Warthog saldırı uçağının, F-15E uçağıyla aynı sırada Hürmüz Boğazı yakınlarında düştüğünü söyledi.
Habere göre F-15E olayında mürettebattan bir kişi kurtarıldı, arama-kurtarma ekipleri ikinci havacıyı da arıyor.
Öte yandan Amerikan NBC televizyonu A-10 uçağının vurulduktan sonra Kuveyt hava sahasına girdiğini, irtifa kaybında pilotun atlayarak kurtulduğu ve uçağın düştüğü belirtildi.
İran ordusu: Uçak Basra Körfezi’ne düştü
AA’nın aktardığına göre İran ordusu ABD’ye ait bir A10 uçağının Hürmüz Boğazı çevresinde vurulduğunu duyurdu.
Açıklamada uçağın Basra Körfezi’ne düşürüldüğü öne sürüldü.