'Narcos'ta Escobar'ı canlandıran Moura: İlk defa kendimi büyük bir şeyin parçası gibi hissettim

 

1993 yılında girdiği silahlı çatışmada öldürülen Kolombiyalı uyuşturucu kaçakçısı Pablo Escobar’ı ve etrafında gelişen olayları konu edinen ‘Narcos’ta Escobar’ı canlandıran Brezilyalı aktör Wagner Moura, Escobar ve diziye dair açıklamalarda bulundu.

narcos

İkinci sezonu 2 Eylül’de ‘bir Netflix geleneği’ olarak tüm bölümleri tek seferde yayınlanan dizinin üçüncü sezonu 2017’de izleyiciyle buluşacak.

Dizinin ikinci sezonu hapisten firar eden Escobar’ın Kolombiya güvenlik güçlerinden kaçışını ve karşı koyma çabasını anlatıyordu.

‘Narcos’un üçüncü sezonunda ise Escobar’ın yerine, Cali Karteli’nin başındaki uyuşturucu baronu Gilberto Rodriguez-Orejuela’nın hayatına odaklanılacağı açıklanmıştı.

bantmag’ın The Hollywood Reporter’dan aktardığına göre, “Dizinin ilk sezonu 2014’ün Eylül ayında çekilmeye başlandı ve ikinci sezonu da geçtiğimiz haziranda bitirdik” diyen Moura, son iki yılda başka hiçbir projede çalışmadığını ve artık kendini özgür hissettiğini anlattı.

narcos-iki
Fotoğraf: dailymail.co.uk

Escobar’ın son dönemlerine odaklanılan ikinci sezon için yirmi kilo aldığını anlatan Moura, Escobar’ın ailesiyle ilişkisine ve ülkesindeki zor durumdaki insanlara yaptığı yardımları hatırlattı.

“Hayatının bir kısmını canlandırdıktan sonra, eminim ki Pablo Escobar da bir insandı; üstelik bildiğim en ilginç insanlardan biri” diyen Moura, Escobar ve Kolombiya’daki uyuşturucu piyasasıyla ilgili birçok okuma yaptığını, Escobar’ın ölümüyle ilgili ailesinin öne sürdüğü hikayeye inanmadığını aktardı.

Dizinin yalnızca Escobar hakkında bir polisiye olmadığını ve birçok ilginç hikaye barındırdığını belirten Brezilyalı oyuncu, dizi için İspanyolca öğrendiğini ve uzun bir süre Kolombiya’da yaşadığını anlattı.

Moura, sözlerini şöyle bitirdi: “Hayatımda ilk defa kendimi büyük bir şeyin parçası gibi hissettim.” 

VİDEO | Netflix’ten müjde: Narcos’un üçüncü sezonu 2017’de