Tutuklu Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in gelini Zuhal Böcek dahil üç kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Böcek, Antalya başsavcılığının yürüttüğü ‘rüşvet’ soruşturmasında 5 Temmuz 2025’te tutuklanmıştı.
TRT Haber’in aktardığına göre gözaltı kararları İstanbul başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında verildi.
Daha önce Antalya Büyükşehir Belediyesi odaklı ‘rüşvet’ ve ‘yolsuzluk’ soruşturmasında tutuklanan Zuhal Böcek, 19 Aralık 2025’te tahliye edilmişti.
Muhittin Böcek’in tutukluluğu
Muhittin Böcek, 5 Temmuz 2025’ten bu yana tutuklu. Yolsuzluk suçlamasıyla yürütülen dava, 16 Mart’ta başladı. Dava kapsamında Böcek dahil üç kişi tutuklu.
Eski Antalya İl Emniyet Müdürü İlker Arslan, iş insanları Fazlı Ateş ve Mehmet Okan Kaya 18 Mart’ta tahliye edildi. Fazlı Ateş bir gün sonra itiraz üzerine yeniden tutuklandı. Arslan için ev hapsi, Kaya içinse adli kontrol kararı verildi.
İddianame 10 Şubat’ta kabul edildi. 702 sayfalık iddianamede suçlamalar şöyle:
- İcbar suretiyle irtikap
- Haksız mal edinme
- Nüfuz ticareti
- Suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerinin aklanması
- Nitelikli dolandırıcılık
- İftira
İddianamede Böcek’in ‘icbar suretiyle irtikap’, ‘haksız mal edinme’ ve ‘suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerinin aklanması’ suçlamalarıyla 15,5 yıldan 44 yıla kadar hapsi isteniyor. Ayrıca cezaların zincirleme suç hükümleri kapsamında artırılması talep ediliyor.