MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, son günlerde AKP ile gerginlik konusu olan ‘cumhur ittifakı’yla ilgili olarak iktidarı uyardı: “Kıymetini bilmeyenlerin pişmanlıkları, iş işten geçtikten sonra bir fayda vermeyecektir.”

Fotoğraf: Reuters (Arşiv)
MHP Genel Başkanı ani bir çıkışla AKP ile yerel seçim ittifakından vazgeçtiklerini söylemişti. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da “Herkes kendi yoluna”diyerek son noktayı koymuştu. Buna karşılık Bahçeli bir açıklama daha yaparak ‘cumhur ittifakı’nın süreceğini ilan etmişti.
Yazılı açıklama yapan Yalçın, ittifakın medya tarafından yıpratılmaya çalıştığını savundu: “Af ve andımız gibi hassasiyet gerektiren konularla rahip Brunson meselesi etrafındaki tartışmalar fırsat bilinerek harekete geçilmiş, Cumhur İttifakı’nın etkisiz hale getirilmesi, dolayısıyla MHP’nin siyasetteki özgül ağırlığının baltalanması için bir tür siyasi beşinci kol faaliyeti yürütülmeye başlanmıştır.”
‘MHP’nin dominant rolünden rahatsızlık duyuyorlar’
İttifakın ideolojik öngörüsüzlüklere ve etnik siyasete kurban edilmeye çalışıldığını öne süren Yalçın, MHP’nin baskın role sahip olduğunu öne sürerek şöyle devam etti: “Mesele üslup değil, MHP’nin dominant rolünden rahatsızlık duyanların ‘MHP siyasi vesayet oluşturmaya çalışıyor’ iddiasını dillendirerek güya AK Parti’yi partimizin tesir ve tasallutundan kurtarma çabasıdır. Bu, yanlış bir hesaptır ve eldeki sınırlı yakıtı tükettirip kazma kürek yaktıran mart soğuğundan dönecektir.”
‘Pişmanlıklar fayda vermeyecek’
Yalçın, ittifakla ilgili iktidara şöyle seslendi: “MHP ile AK Parti arasında milli vicdanın tezahürü olarak akdedilen ve milletimizin bekası için devamı kararında olduğumuz Cumhur İttifakı’nın kıymetini bilmeyenlerin pişmanlıkları, iş işten geçtikten sonra bir fayda vermeyecektir.”
Kopuyor mu, sürecek mi? ‘Cumhur ittifakı’nın anlaşmazlık yaşadığı altı konu
Bahçeli’nin danışmanı isim sıraladı: İttifakı AKP’nin ‘FETÖ’cü-Kürtçü’ damarı bitirdi
Erdoğan’dan Bahçeli’ye: Yerel seçimde herkes yoluna, ‘Cumhur’da sıkıntı yok
Bahçeli’den ikinci mesaj: ‘Cumhur ittifakı’ duruyor, yerel seçimde ittifak yok
Bahçeli kestirip attı: Hiçbir ittifak niyetimiz kalmamıştır
MHP’den Bahçeli’nin ‘af’ sözlerini eleştiren AKP’ye: Kimse nezaket dersi veremez
AKP’den Bahçeli’nin ‘af’ sözlerine tepki: İttifakın ruhuna uygun olmadı
Bahçeli’den Erdoğan’a af çıkışı: MHP’yi hakir görüyor, ahlak ve basirete sığmaz
Erdoğan’a göre bu dönemde af çıkarılmaz: Uyuşturucuları affetmekle mi anılacağız?
Tarihçi İlber Ortaylı: ‘Andımız’ın kaldırılması yanlıştı ve küstahlıktı
MHP, ‘öğrenci andı’nın yeniden okutulmasını istiyor
MEB ısrarlı: Danıştay’ın öğrenci andı kararı kesin değil
Bakan Gül ‘Andımız’ tartışmasını ateşledi: Karar, yargının kabiliyetini aşar
Sendikaya göre yeniden okutulmalı: ‘Öğrenci andı’nı kaldıran değişiklik iptal