İstanbul’un Acıbadem durağında metrobüs şoförüne saldırarak kaza yapmasına yol açan saldırgan, şoförün suçunun kendisinden fazla olduğunu savundu.
Kaza sonucunda 11 kişi yaralanmış, dört araç ezilmiş, ikisi kullanılmaz hale gelmişti.
‘Kasten yaralama’, ‘olası kastla yaralama’, ‘kamu malına zarar verme’ ve ‘mala zarar verme’ suçlarıyla mahkemeye sevk edilen Murat Akbulut adlı saldırgan tutuklanmıştı.

Fotoğraf: DHA
Akbulut’un kardeşi Ali Akbulut, Habertürk’ten Hüseyin Şentürk’e ağabeyinin anlattıklarını aktardı..
Saldırgan Akbulut’un suçlu olduğunu kabul ettiğini ancak şoförün suçunun daha fazla olduğunu söylediğini aktaran Ali Akbulut, ağabeyinin sözlerini şöyle aktardı: “Her şey durakta bekleyen bir kadına durmadığı için başladı. Şoförü durması için ikaz ettim. Yolcular da müdahale etti. Ön tarafa gidip ‘Kapıyı neden açmıyorsun?’ diye sordum. Ayağa kalkıp beni eliyle itekledi, ‘Kahraman eşekler, istediğimi alıp istediğimi almam’ diye bağırdı, anneme küfretti.”
Elindeki şemsiyeyle şoförün bulunduğu kabinin demirine vurduğunu ve şoförün bilerek direksiyonunu bıraktığını iddia eden Akbulut şöyle devam etti: “Halkın gözünde şemsiyeli maganda oldum. Cezaevinde bana zorla tuvalet temizliği yaptırıyorlar.”