Mersin’de bir kişi lokanta ve farklı mahallelerde düzenlediği silahlı saldırılarda aralarında eski eşinin de olduğu altı kişiyi öldürdü, sekiz kişiyi yaraladı.

Saldırgan aranıyor
AA’nın haberine göre 37 yaşındaki Metin Ö. önce Çamlıyayla ilçesi Darıpınarı Mahallesi’nde yaşayan 32 yaşındaki eski eşi Arzu Özden’i tüfekle vurarak öldürdü. Cinayetin ardından olay yerinden otomobille kaçtı.
Ardından Tarsus ilçesi Kadelli Mahallesi’nde 30 yaşındaki Sabri Pan’ın lokantasının önüne giderek aracının camından silahla ateş açtı.
Saldırıda Pan ve iş yerinde çalışan 18 yaşındaki Ahmet Ercan Can hayatını kaybetti.
Saldırgan Metin Ö. kaçış güzergahındaki Kaburgediği Mahallesi’nde 16 yaşındaki Yusuf Oktay’ı ve Yeniköy Mahallesi’nde de 50 yaşındaki Abdullah Koca’yı ve Gökay Selfioğlu’nu öldürdü; toplamda sekiz kişiyi yaraladı.
Jandarma ve polis ekipleri, saldırganı yakalamak için çalışmalara devam ediyor.
Tarsus ve Çamlıyayla ilçeleri ve Adana’nın Pozantı ilçesindeki kara yollarında önlem alan ekipler, bölgeyi helikopter ve dronlarla inceliyor.