Mehmet Özyazanlar: Ülkemizdeki profesyonel futbol organizasyonu adeta bir dolandırıcılık sektörü

Okura not

Günün 11’i, Türkiye medyasındaki görüş ve yorum çeşitliliğini yansıtmak amacıyla hazırlanmaktadır. Aşağıda özetini bulacağınız yazıya yer vermemiz, içeriğini onayladığımız ve/veya desteklediğimiz anlamına gelmez.

Ülkemizdeki profesyonel futbol organizasyonu adeta bir dolandırıcılık sektörü. Kültürün bu kadar sığ, cehaletin bu kadar derin, sahtekarlığın bu kadar yaygın olduğu, buna karşılık birilerinin muazzam paralar kazandığı bir futbol düzeni başka nasıl tanımlanabilir ki?

Aslında durum ve gidişat tüm dünyada aynı ama bizdeki genel geri kalmışlık bu alanda da dikkat çekici bir fark yaratmamızı sağlıyor!

Kültürel sığlık, oyuna bakışta hemen kendisini ele veriyor. Rakibe saygıyı, onurlu, faziletli mücadeleyi kazanmaktan daha değerli gören bir kültürel altyapıdan yoksunuz ne yazık ki. Futbol kültürümüzü en iyi yansıtan tezahürat, “Vur kır parçala bu maçı kazan”

Evet, futbol kültürümüzde bizim için kazanmaktan daha değerli ve önemli hiçbir şey yok. Kışkırtma, taciz, fanatizm, küfür, nefret, düşmanlık ve saldırganlık, futbol kültürümüzün merkezinde yer alan unsurlar.

Mehmet Özyazanlar’ın yazısı