Kurtulmuş: Erdoğan hükümet kurma görevini perşembe günü Davutoğlu'na verecek

 

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, hükümet kurulmasını geciktirmekle eleştirilen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, perşembe günü Başbakan Ahmet Davutoğlu’na görev vereceğini söyledi.

numan kurtulmus
Fotoğraf: DHA

 ‘Hükümet kurulmazsa seçime gidilir’

Habertürk’te katıldığı bir programda soruları yanıtlayan Kurtulmuş, seçimden sonra her şeyin usulünce yürüdüğünü söylerken, Türkiye’yi hükümetsiz bırakmama görevinin AKP’de olduğunu belirtti. Kurtulmuş, hükümet kurulmazsa seçime gidileceğini eklemeyi de ihmal etmedi.

Hiçbir partiye mesafe koymadıklarını, herkesle masaya oturabileceklerini belirten Kurtulmuş, “Müşterek alanlarımız varsa, orta noktaya gidebilecek hükümet protokolü oluşturacağız. Biz sadece hükümet kuralım diye pazarlığın içinde olmaya siyasi etik olarak doğru bulmayız” diye konuştu.

Demirtaş hükümeti geciktiren Erdoğan’a çattı: Türkiye’yi gayrimeşru yönetiyorlar

Kılıçdaroğlu, Meclis başkanlığı tartışmalarından bıkmış: Geleceğe bakalım