CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Tayyip Erdoğan’a yönelik bugüne kadarki en sert konuşmasını yaparak, “Hırsızdan başbakan olmaz. Ya yurtdışına kaç ya istifa et” dedi.
‘Ses kayıtları gerçek’
Kılıçdaroğlu, grup konuşmasında Erdoğan’a oğlu Bilal’le arasında geçtiği öne sürülen ses kayıtları üzerinden yüklendi. CHP lideri, başbakanın ‘monta, dublaj’ diye niteleyip ‘alçakça bir saldırı’ olarak değerlendirdiği ses kayıtlarını üç dört farklı kanaldan doğrulattıklarını belirterek, “Ağrı Dağı ne kadar gerçekse, Erciyes ne kadar gerçekse bu tutanaklar da o kadar da gerçek” dedi.
‘Cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzluğu kapatılıyor’
Yasal yollarla edilmiş delillerin çıkarılan yasalarla yok edilmek istendiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, 17 Aralık’ın ardından gündeme getirilen HSYK, MİT, yargı ve internet düzenlemeleri hakkında şunları söyledi:
“Acaba biz rüşvet ve yolsuzluk davasını nasıl kapatırız derdindeler. Bütün bunlar Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük yolsuzluk operasyonunu kapatmak için yapılıyor.”
Kılıçdaroğlu ardından gündemdeki ses kayıtlarını tüm gruba dinleteceğini söyledi. Ne var ki Türkiye kayıtları dinleyemedi çünkü, aynı anda Meclis TV ve anaakım TV kanalları canlı yayını kesti.
Medya patronlarına seslendi: Korkmayın
Tapeleri dinlettikten sonra, TV kanallarının uyguladığı sansrü eleştiren CHP lideri medya patronlarına seslendi: “Korkmayın… Benim sesimi kesebilirsiniz, CHPnin sesini kesebilirsiniz, ama sokaktaki yurttaş sizi affetmez. Millet sizi havuz medyasıyla aynı kefeye koyar”
‘Hırsızdan başbakan olmaz’
Yayınlanan kayıtlardan sonra hükümetin meşruiyetinin kalmadığını belirten Kılıçdaroğlu, “Artık Recep Tayyip Erdoğan’a başbakan diyemeyiz. Hırsızdan başbakan olmaz” dedi.
Kılıçdaroğlu konuşmasının sonunda ise Erdoğan’a “Ya helikopteri al yurtdışına kaç, ya da başbakanlıktan istifa et” çağrısında bulundu.