Kayseri’de çarşı iznine çıkan 14 askerin hayatını kaybettiği, 55 askerin yaralandığı bombalı saldırıdan beş dakika önce askerlerin selfie çekerek paylaştığı bir fotoğraf ortaya çıktı.
Vatan’dan Esra Can Sinav ve Dilay Aydın’ın haberine göre saldırı öncesi 08.43’te otobüste çekilen selfiede askerlerin çarşı izni öncesi birlikte kameraya gülümsedikleri görülüyor. Fotoğrafa poz veren askerlerin tamamı saldırıdan yaralı olarak kurtuldu. Fotoğraf, bombalı saldırının hedefi olan otobüste çok sayıda er ve erbaşın bulunduğunu gösteriyor.
Fotoğrafı, Erciyes Üniversitesi Hastanesi’nde tedavisi devam eden 26 yaşındaki er Halit Kapullu çekmiş.
Tedavileri devam ediyor
Terhisine tam 33 gün kalan Bilişim Teknolojileri öğretmeni Kapullu, hastane odasından fotoğraflarını da sosyal medyadaki hesabından “Fotoğrafı 08.43’te paylaşmışım, iki dakika sonra patlama oldu. Alacak nefesimiz varmış. Rabbim şehitlerimizi yanına aldı” notuyla paylaştı.
Aynı karede yer alan diğer askerler Kocaali Salihspor’da futbolcu olan İlker Bal, bilişim öğretmeni Gökhan Keskin, Hakan Şimşek Yakar ve Hamza Şolt’un Kayseri Erciyes Üniversitesi Hastanesi’nde tedavisi devam ediyor.
Kayseri’de Erciyes Üniversitesi önünde cumartesi sabahı tugay komutanlığından çarşı iznine çıkan er ve erbaşları taşıyan halk otobüsü bombalı bir aracın hedefi olmuştu. Saldırıda 14 asker hayatını kaybetti, 55 kişi yaralanmıştı.
Ancak Kayseri’de protesto yürüyüşü yapan yurttaşlardan bir grup, önce HDP il binasını basarak çatıyı ateşe verirken, CHP, EMEP ve DİSK’e de saldırmıştı.