Kanada’da yabancı kişilerin bilgisayar ağlarına sızmasını engellemekle görevli siber savunma ajansı, Hindistan’ı ilk kez ‘siber tehdit’ olarak tanımladı.

Kanada Siber Güvenlik Merkezi, kurum ve vatandaşların karşı karşıya olduğu ‘siber tehditler’e ilişkin ‘Ulusal Siber Tehdit Değerlendirmesi (NCTA)’ isimli raporunu yayınladı.
Hindistan’ın ilk kez ‘siber tehdit’ olarak tanımlandığı raporda ülkenin Kanada hükümeti ağlarına casusluk amacıyla siber faaliyetler yürüttüğü de iddia edildi.
Ayrıca Çin, Kuzey Kore, İran ve Rusya’nın da Kanada’ya karşı ‘siber tehditlerde’ bulunduğu belirtildi. Buna göre Çin’in siber saldırıları ‘rakipsiz’ ve Kanada’nın siber güvenliğine yönelik ‘en büyük tehdit’.
Çin’in siber saldırılarıyla ekonomik ve askeri alanlarda avantaj sağlayacak bilgileri toplamayı hedeflediği de vurgulandı.