Kahramanmaraş’ta saldırı düzenlenen okulun müdürü, müdür yardımcısı ve iki öğretmen hakkında valilikten soruşturma izni istendi.

15 Nisan’da Ayser Çalık Ortaokulu öğrencilerinden 14 yaşındaki İsa Aras Mersinli’nin düzenlediği silahlı saldırıda öğretmen Ayla Kara, sekiz öğrenci ve kendisi hayatını kaybetmişti.
Saldırganın babası Uğur Mersinli ve annesi Peyman Pınar Mersinli tutuklanmıştı.
Anka’nın aktardığına göre Kahramanmaraş başsavcılığı, okulun müdürü C.K. ve okulun müdür yardımcısı F.B. ve öğretmen A.T hakkında ‘terk suçu ve suçu bildirmeme’ suçlarından resen soruşturma başlattı.
Başsavcılık, soruşturma kapsamında, okul bina ve eklentilerine ait güvenlik kamerası görüntülerinin incelendiğini ve ‘okul müdürü C.K. ve okul müdür yardımcısı F.B’nin, silah sesleri duyduktan sonra okul binasını terk ettiğinin tespit edildiği’ni belirtti.
Rehber öğretmen E.İ. içinse ‘saldırı öncesinde fail hakkında bildirimde bulunmadığı’ gerekçesiyle resen soruşturma başlatıldı.
Savcılık, Kahramanmaraş Valiliği’nden dört öğretmen için soruşturma izni istedi.