İsrail ordusu Gazze Şeridi’ne dün yoğunlaştırdığı saldırılarını sürdürürken özellikle bölgenin kuzeyinde şiddetli çatışmalar var.

İsrail dün akşam kuzeyi başta olmak üzere Gazze’ye bombardımanı yoğunlaştırdı.
İsrail ordusu sabah saatlerinden itibarenGazze’nin kuzeyini yoğun obüs atışlarıyla vurmaya başladı.
Sınırdaki Sderot kentinde İsrail tanklarının hareketlendiği de görüldü.
Gazze’deki durum
AA muhabiri, gece boyunca İsrail ordusunun özellikle merkezi ve kuzeyde ‘şu ana kadarki en yoğun bombardımanını’ gerçekleştirdiğini aktardı.
İsrail ordusunun, denizden saldırıları da sürdürüyor.
Gazze Şeridi içinde Refah, Han Yunus’un batısı, sahil bölgesinde çatışmalar var. Kuzeydeki Beyt Hanun, ve Beyt Lahiya’da çatışmalar sürüyor.
İsrail ordusu hava aydınlanana kadar Gazze’ye aydınlatma fişekleri attı.
İsrail’in Gazze’ye saldırıları
Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail’e ‘Aksa Tufanı‘ adıyla kapsamlı saldırı başlattı.
İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi’ne saldırıya başladı.
Gazze’den düzenlenen saldırılarda 310’u asker 1400 İsraillinin öldüğü, 5 bin 132 İsraillinin yaralandığı aktarıldı.
Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail’in Gazze’ye saldırılarında öldürülenlerin sayısının 3 bin 38’i çocuk, 1726’sı kadın ve 414’ü yaşlı olmak üzere 7 bin 326’ya çıktığını, 18 bin 967 kişinin de yaralandığını duyurdu.
İşgal altındaki Batı Şeria’da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 110 Filistinlinin öldüğü, 1900’den fazla kişinin de yaralandığı belirtildi.
Çatışma bölgelerinde, çoğu İsrail bombardımanında 25 gazeteci yaşamını yitirdi.
İsrail-Lübnan sınırında 8 Ekim’den bu yana İsrail ordusu ile Hizbullah arasında yaşanan çatışmalardaysa 46 Hizbullah üyesinin yanı sıra İslami Cihad Hareketi’nden altı, Hamas’tan üç, Hizbullah destekli Sünni Direniş Tugayı mensuplarından da iki kişi öldü, biri gazeteci dört sivil hayatını kaybetti.
Lübnan tarafından düzenlenen saldırılarda da üç İsrail askeri ve bir İsrailli sivil yaşamını yitirdi.