Ortadoğu’da terör estiren Irak Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) propaganda videolarında sık sık ‘rol alan’ ve Batı basınının ‘IŞİD’in poster çocuğu‘ diye andığı bir militanın Türkiye sınırındaki Kürt kenti Kobani’de öldürüldüğü öne sürüldü. Kenti bir aydır IŞİD’e karşı savunan Halk Savunma Birlikleri (YPG), Muhammed El Amriki’nin dün öldürüldüğü belirtildi.
Şubat ayında ‘piyasaya’ çıkmıştı

El Amriki, ilk olarak Şubat 2014’te, IŞİD’in militan toplamak amacıyla hazırladığı bir videoda görülmüştü. Ağır bir Kuzey Afrika aksanıyla İngilizce konuşan Amriki, 10 yıl ABD’de yaşadıktan sonra Suriye’ye gittiğini, önce El Kaide’ye bağlı El Nusra’ya katıldığını sonra da IŞİD’e ‘geçtiğini‘ anlatıyordu.

Amriki, cihadı Batılı gençlere ‘hoş‘ bir şeymiş gibi göstermeyi amaçlayan, güvenlik uzmanlarının ‘jihad cool‘ diye andığı propaganda posterlerinde boy gösteriyordu. Amerikan vatandaşı olup olmadığı bilinmezken, FBI da Amriki’nin gerçek kimliğinin peşine düşmüştü.
ABD merkezli internet sitesi Daily Beast’in haberine göre, Amriki dün YPG tarafından Kobani’de öldürüldü. YPG, IŞİD üyesinin tam olarak nasıl öldürüldüğü bilgisini paylaşmadı.