'İhanet'i itiraf eden Erdoğan'dan talimat: Tüm belediyelere bakanlık müfettişi

 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, imar uygulamalarıyla ilgili tüm belediyelere İçişleri Bakanlığı’nın müfettiş göndereceğini söyledi.

Fotoğraflar: Reuters

Erdoğan, geçen cumartesi günü ‘itiraf üstüne itiraf’ta bulunmuş, son yıllarda İstanbul’un çehresini değiştiren, yoğun bir betonlaşmayla yaşamı zorlaştıran yapılaşmayla ilgili, “40 kat, 100 kat binalar yapmak sizi medeni yapmıyor ama biz de bu tuzağın içine düştük” demişti.

Erdoğan kendi sorumluluğuna da dikkat çekmişti: “Biz bu şehrin kıymetini bilmedik, biz bu şehre ihanet ettik, hala da ihanet ediyoruz, ben de bundan sorumluyum.”

Hürriyet’ten Nuray Babacan’ın haberine göre, AKP’nin İstanbul il başkanlığında Erdoğan’ın başkanlığında bazı bakanlar, parti yöneticileri, milletvekilleri, il yöneticileri ve ilçe belediye başkanlarının katıldığı toplantı üç buçuk saat sürdü.

Toplantıda ilçe belediye başkanları, sorunlu bazı konularda çözüm beklentilerini aktarırken, kentsel dönüşüm projeleriyle ilgili bilgi vermesi planlanan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ise sürenin uzaması nedeniyle sunum yapamadı.

Erdoğan, imar uygulamalarıyla ilgili tüm belediyelere İçişleri Bakanlığı’nın müfettiş göndereceğini söyledi.

Teftişte iktidar-muhalefet ayrımı yapmayacaklarını belirten Erdoğan, “Kesinlikle yasalara uymayan, kayırma gibi bir durum varsa gereken yapılacak. Bunlara müsaade etmeyiz. Belediyelere aktarılan payların kullanımı vesaire, hepsine bakılacak” dedi.

Fotoğraflar: Reuters

2019’daki yerel seçime işaret eden Erdoğan şöyle devam etti: “İşimiz çok zor arkadaşlar. Bireysel çekişmeleri bir tarafa bırakın, ne yapacaksak birlikte yapacağız. Herkes üzerine düşen görevi fazlasıyla yapmalı. Sadece hizmet odaklı değil, birebir vatandaşın kapısına gidelim. Bireysel taleplere de odaklanalım. Vatandaşın gönlüne dokunacak şekilde çalışacağız.”

Erdoğan’dan itiraf üstüne itiraf: İstanbul’a ihanet ettik, ediyoruz; ben de sorumluyum

Erdoğan’dan ‘itiraf’: 100 kat bina yapmak sizi medeni yapmıyor, bu tuzağa düştük

Erdoğan ‘yatay mimari’ istedi, Topbaş onayladı: Doğru yerlerde doğru yapılar

İBB ‘dikey mimari’ye karşı değil: Seyrantepe’deki araziye rezidans için plan değişikliği

İstanbul ‘uzaya çıktı’: 14 yıllık AKP iktidarında 83 kilometrelik ‘dikey mimari’

Duy da inanma: Erdoğan, ‘Boğaz’daki çirkin yapılaşmalar’dan dert yanıp ‘Yıkılsın’ dedi

Erdoğan’dan bu kez kentsel dönüşüm ‘özrü’: İstanbul’da ucube inşaatlar yaptık

Bunaltıcı nemin nedeni aşırı yapılaşma ve yeşil alanların azlığı

Artık çok geç: Davutoğlu, Erdoğan’ı ‘küstüren’ kuleler için ‘şehre ihanet’ dedi

Eski bakan Ertuğrul Günay: AKP, doymayan bir türedi zengin partisi

Akademisyen Ayşe Çavdar: ‘Kentsel dönüşüm değil bu, kentsel yıkım’