Şırnak’ın İdil belediyesine de kayyım atandı. Böylece kayyım atanan belediye sayısı 29’a yükseldi.

Fotoğraf: Twitter
Daha önce OHAL kapsamında çıkarılan kanun hükmünde kararnameyle ‘terörle bağlantılı oldukları’ iddiasıyla 28 belediye başkanı görevden alınıp kayyım atanmıştı. Bu belediyelerden 24’ü Demokratik Bölgeler Partisi’ne (DBP) ait.
Kaymakam, kayyım olarak atandı
İdil Belediyesi Eş Başkanları DBP’li Mehmet Muhdi Arslan ve Nevin Girasun, PKK’ya üye olma ve yardım ettikleri, belediyeye ait iş makinesi ve diğer araçların personeliyle birlikte terör amaçlı eylemlerde kullanılmasına izin verdikleri ve görevlerini kötüye kullandıkları gerekçesiyle içişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılmıştı.
Meclis üyeleri belediyeyi terk etti
Bu gelişmelerin ardından İdil Kaymakamı Ersin Tepeli, belediye başkanlığı görevine kayyum olarak atandı.
Kayyım atandığına ilişkin bakanlık yazısının belediyeye ulaşmasının ardından meclis üyeleri belediyeyi terk etti.
Güvenlik güçleri ise belediye binasına Türk bayrakları astı.
‘Bu ülkenin asıl sahibi bizleriz’
Arslan, belediyeye kayyım atanmasını ‘gasp’ diye niteleyerek, “AKP hükümeti aklını başına almalıdır. 1990’lı yıllarda ‘Bir çakıl taşı vermeyeceğim’ diyenlerin akıbeti bellidir. Bu ülkenin asıl sahibi bizleriz. Her ne kadar kayyum atanmış olsa bile halkımıza hizmete devam edeceğiz” diye konuştu.