Hürriyet gazetesi okur temsilcisi Faruk Bildirici, Mersin’de vahşice katledilen Özgecan Aslan’ın ölümünün ardından Twitter’da başlatılan #sendeanlat kampanyasını “Metrobüste kaç defa…” başlığıyla haberleştiren gazetesinin internet sitesini sert bir dille eleştirdi.
Kadınların #sendeanlat etiketi altında maruz kaldığı taciz hikayelerini anlattığı kampanyayla ilgili haberin başlığında erotik çağrışımlarda bulunulduğunu belirten Faruk Bildirici, “Türkiye’de kadınlar ayağa kalkmış, bir cinayeti protesto ederken “meraklandırma” kaygısı bir kenara bırakılarak başlık atılmalıydı” ifadelerini kullandı.
Bu kaygıdan uzaklaşamayınca bir trajediden nemalanma görüntüsünün ortaya çıktığını belirten Bildirici, “Bu en başta Hürriyet internetin sürdüregeldiği gazeteciliğe haksızlık oldu” yorumunu yaptı.
İtiraz eden kadınlar haksız değil
Eleştirilerin ortak noktasının kadınların şiddet, taciz ve tecavüze karşı başlattığı değişim çabasını ‘erotik obje‘ haline getirilmesi olarak belirten Hürriyet Ombudsman’ı “İtiraz eden kadınlar haksız değil. Başlıktaki bu cümle bence de erotik çağrışımlarla yüklü. Erkeklerin cinsel güdülerini tahrik ediyor; cümlenin gerisini tamamlamayı onların fantezi dünyasına bırakıyor. Tam bir erkek dili bu” eleştirisini yaptı.