Danimarka’da dini nedenlerden dolayı hayvan kesimini yasakladı. Norveç, Polonya, İsveç ve İsviçre’den sonra Danimarka kurban kesimine engel getiren 5’inci ülke oldu.
Bu kararla İslam ve Musevilik dinlerine göre helal ve koşer et için hayvan kesim yöntemleri uygulanamayacak. Avrupa Birliği standartlarına göre kesilecek hayvanın şokla bayıltılması gerekirken, dini kesimler hayvanın bayıltılmasından muaf tutuluyordu.
Ülkedeki Müslüman ve Yahudilerin tepkisini çeken yasayı Danimarka Tarım ve Gıda Bakanı Mr Jørgensen, “Hayvan hakları dinden önce gelir” diyerek savundu.
Yaklaşık 250 bin Müslümanın yaşadığı Danimarka, Arap dünyasına ‘helal’ et ihraç eden ülkeler sıralamasında da üst sıralarda yer alıyor.