AKP kurucularından Bülent Arınç’ın dün bazı köşe yazarlarını “Yezid’den daha fazla cinayet işliyorlar” diye eleştirip TRT ve havuz medyasının kendisine ambargo uyguladığını söyleyerek isim vermeden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı da hedef alması ‘havuz medyası’ tarafından ‘görmezden’ gelindi.

Arınç, dün CNNTürk canlı yayınında Hakan Çelik’in sorularını yanıtlamıştı.
‘Gökçek haklı çıktı’
Arınç’ın, genel yayın yönetmeni Nuh Albayrak’ı eleştirdiği, Ethem Sancak’ın gazetelerinden Star, söz konusu açıklamaları birinci sayfadan, ‘Koltuk gitti, Arınç döküldü’ başlığıyla verdi.
Açıklamaların ‘AKP düşmanı ittifakı sevindirdiğini’ belirten gazete, Arınç’ın ‘paralel yapı’ya yakınlığına dikkat çekip, “AKP içinde fitme çıkarmaya çalışıyor” diyen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in de haklı çıktığını savundu. Haberde ayrıca, Arınç’ın ‘paralel yapı’, ‘Doğan grubu’ ve ‘HDP ve PKK’ya tek laf etmediği vurgulandı.
Cihan Haber Ajansı hatırlatması
Nuh Albayrak ise ‘Nedir bu değişimin sırrı Sayın Arınç’ başlığını kullandığı yazısında Arınç’ın açıklamalarının eleştiri değil ‘topyekun imha’ olduğunu savundu.
Albayrak, Arınç’ın kendisine TRT ve bazı kanallar tarafından ambargo uygulandığı yönündeki açıklamasına karşılık da şu hatırlatmaları yaptı: “Türkiye gazetesindeki yayın hamlemizi hayırlamak için teşrîf ettiğinizde ‘Türkiye gazetesi artık ‘haber’ veriyor. Ama biz ‘huzur’ veren eski Türkiye’yi arzu ediyoruz’ diyerek rahatsızlığınızı dile getirmiştiniz. Şimdi de yayınlarımızı subjektif olmakla itham ediyorsunuz. Bu arada, ‘davet, ambargo’ siteminiz de beni yine gerilere götürdü. Zat-ı âlinizi Türkiye Gazetesi’nin 40. Yıldönümü Yemeği’ne davet etmiştik. O akşam 300 m. yakınımızdaki CHA’ya gelip, geç saatlere kadar orada kaldığınız halde, hiç değilse ‘40 Yıl’ın hatırına 10 dakikanızı da bize lütfetmeyi çok görmüştünüz…”
Güneş’e göre çığ gibi tepki yağmış
Yine Sancak’a ait Güneş gazetesi de Arınç’ın açıklamalarını birinci sayfasından ’17 Aralık’ta neden konuşmadın’ başlığıyla haberleştirdi. Arınç’ın açıklamalarına ‘çığ gibi tepki’ yağdığını savunan Güneş, “Birçok gazeteci Arınç’ın 17 Aralık ve Gezi darbe girişimlerinde tepki vermediğini hatırlattı” dedi.
Hükümet ve Erdoğan yanlısı diğer tüm gazeteler ise Arınç’ın eleştirilerini 1’nci sayfadan duyurmaya gerek görmedi.