Hasan Cemal: Erdoğan sadece 'cici gazeteciler'le kendini rahat hissediyor

Okura not

Günün 11’i, Türkiye medyasındaki görüş ve yorum çeşitliliğini yansıtmak amacıyla hazırlanmaktadır. Aşağıda özetini bulacağınız yazıya yer vermemiz, içeriğini onayladığımız ve/veya desteklediğimiz anlamına gelmez.

Çoktandır anlaşılan o ki, Başbakan Erdoğan, sadece cici gazeteciler ile kendini rahat hissediyor, güvende hissediyor. Çünkü ‘cici’lerinden emin. Onların kendini rahatsız etmeyeceklerini biliyor. Onların ne sorup soramayacaklarını biliyor.

Onlardan, içinde yolsuzluk ya da rüşvet gibi sözcükler geçen sorular gelmeyeceğinden emin. Onlardan yargı bağımsızlığı konusunu didikleyecek sorular beklemiyor. Reza Zarrab’la, onun mal varlığıyla ilgili sorular sorulmayacağını da biliyor.

Tayyip Erdoğan, bir şeylerden korkmasa, kendinden emin olsa ya da gerçek bir Kasımpaşalı olsa, karşısına ‘cici gazeteciler’ yerine gerçek gazetecileri alır, onların her konudaki sorularını takır takır yanıtlardı. Demek ki değilmiş!

Hasan Cemal’in yazısı