Öte taraftan benzer bir yöntem HDP meselesinde de izleniyor. Demirtaş arada açıklamalar yaparak HDP’nin normal bir siyasi parti olduğuna dair imaj kurmaya çalışıyor. Böylece ittifakın elini rahatlatmayı amaçlıyor. Türkiyelileşmek gibi kimsenin aslında inanmayacağı ifadelerin kullanışı bu sebepledir. Küçük partilere gelince, onların zaten pek şansı yok. Onlar kabul etmek zorunda olduklarını kabul edecekler. Elde edebilecekleri bir iki milletvekilliği için CHP’ye duacı olacaklar. Bu mantıkla bakıldığında CHP’nin gerçekten muhalefet blokunu kontrol etmek için bir planı olduğu görülüyor. Diğerleri ise başarısız manevralarla bunu delmeye çalışıyor. Ama vakit geçtikçe CHP’nin eli daha da güçleniyor.
SON HABERLER

İstanbul’un yeni resim ve heykel müzesi
63 yıl boyunca Türkiye İş Bankası’nın Beyoğlu şubesi olan tarihi Boudouy (Bodvi) Apartmanı müzeye dönüştürülerek 29 Ekim 2023’te açıldı.

Erdoğan asgari ücret tartışmalarına noktayı koydu: Bir kez verilecek zamla bu iş biter
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan asgari ücret artışının bir kez yapılacağını söyledi.

2024 Oscar Ödülleri’nin saati değişti
2024’te 96’ncısı düzenlecek olan Oscar Ödülleri’nin saati değişti.

İBB sahilde bir kaçak yapıyı daha yıktı
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekipleri Üsküdar sahilinde SİT alanı içinde kalan bir kaçak yapıyı daha yıktı.

Erdoğan’dan ‘skandal dolandırıcılık’ davası hakkında ilk açıklama
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ‘yüksek karlı gizli fon’ vaadiyle dolandırıcılık davasına ilişkin ilk kez konuştu. Erdoğan “Türkiye hukuk devletidir ve kim hukuksuzluk yapıyorsa cezasını çeker” dedi.