Güllü'nün kızı tutuklanmıştı: Arkadaşı Sultan Nur Ulu'nun ifadesi ortaya çıktı

‘Güllü’ adıyla tanınan şarkıcı Gül Tut’un ölümüyle ilgili soruşturmada kızı Tuğyan Ülkem Gülter’in arkadaşı Sultan Nur Ulu, hakimlikteki ifadesinde cinayet anını gördüğünü ileri sürdü:

“Tuğyan’ın, arkadan annesinin kalçasının altından bacaklarına doğru sarılarak kendisini hafifçe yukarıya doğru çektiğini gördüm. Tuğyan annesini o şekilde çektikten hemen sonra annesi düştü.”

Olayın meydana geldiği apartman. Fotoğraf: AA

Şarkıcı, Yalova’da 26 Eylül’de altı katlı binanın teras katındaki evinden penceresinden ‘düşerek’ ölmüştü. Şüpheli bulunan ölümle ilgili soruşturma başlatılmıştı.

Soruşturma kapsamında 10 Aralık’ta ‘Güllü’nün kızı Tuğyan Ülkem Gülter ve o gün aynı evde bulunan arkadaşı Sultan Nur Ulu gözaltına alınmıştı.

Gülter ve Ulu ‘kasten öldürmek’le suçlanıyordu.

Gülter ve Ulu savcılıktaki ifadesinin ardından mahkemeye sevk edilmiş, savcılık Gülter için tutuklama, Ulu içinse adli kontrol talep etmişti.

Gülter 13 Aralık’ta tutuklanmış, Ulu içinse ‘ev hapsi’ kararı verilmişti.

‘Tuğyan annesini o şekilde çektikten hemen sonra annesi düştü’

Olay anında evde bulunan Sultan Nur Ulu, hakimlikteki ifadesinde 12 Aralık’tan önce emniyette verdiği ifadeleri kabul etmediğini belirtti.

Saat 18:00 civarında eve geldiklerini anlatan Ulu, şunları anlattı:

* Eve geldiğimizde Gül anne evdeydi. Hep beraber muhabbet ettik. Bakıcı görüşmesi hakkında konuştuk. Daha sonrasında Gül anne, Tuğyan ile bana yemek siparişi verdi. Tam net olarak hatırlamamakla birlikte biz yemeğimizi yemeden önce ya da yedikten sonra Gül anne duşa girdi. Duştan çıktıktan sonra birlikte film izlemeye karar verdik. Biz film izlerken, Tuğyan telefonla konuşmak için odasına gidip geliyordu.

* Arada salona gidip geliyorduk. Benim odada olduğum sırada Tuğyan geri odaya geldi. Açık olan müzikle ikimiz dans ediyorduk. Sonra Tuğyan ‘malkata’ isimli müziği açmamı istedi. Ben müziği açıktan kısa bir süre sonra Gül anne içeriye yanımıza geldi ve o da bizle oynamaya başladı. Bana malkatayı nasıl oynayacağımı göstermeye çalıştı.

* Daha sonra ben yüzümde olan yara izi ve dikişlere bakmak için aynaya doğru döndüm. Bu sırada Tuğyan ve annesi oynamaya ve şakalaşmaya devam ettiler. Biz odanın kapısının olduğu tarafta oynuyorduk. Daha sonra Gül anne camın olduğu tarafa doğru benim arkamdan Tuğyan’la yatağın arasından geçti. Ben o sırada aynada telefonun flaşı açık bir şekilde yüzümdeki yara izine bakıyordum. Dikkatim tam olarak onlarda değildi. Ben ilk aynaya döndüğüm sırada Tuğyan ile annesi arasında diyalog geçiyordu. O diyaloglar bana ses kayıtlarından dinletilen diyaloglardır.

* Ben kafamı onların olduğu tarafa doğru çevirdiğimde Gül annenin yüzünün camdan dışarıya doğru dönük, hafif camdan dışarı bakar gibi eğilmiş bir şekilde olduğunu gördüm. Tuğyan’ın, arkadan annesinin kalçasının altından bacaklarına doğru sarılarak kendisini hafifçe yukarıya doğru çektiğini gördüm. Tuğyan annesini o şekilde çektikten hemen sonra annesi düştü. Ben düşüş anını gördüm. Gül annenin düştüğü sırada ‘hadi görüşürüz’, ‘bay bay’ şeklinde herhangi bir söz duymadım. Eğer duyduysam da şu an bunu hatırlamıyorum. Daha sonra Tuğyan ‘koş’ şeklinde bağırarak ağlar gibi yaptı. Ben de onun peşinden gittim. O sırada Tuğyan büyük tepkiler vererek çığlık atıyordu. Bense şok içinde kaldığım için tepki verememiştim.

‘Şahit olduğum durumu kimseye söyleyemedim’

Önce hastaneye sonra da Tuğyan’ın sevgilisinin evine gittiklerini anlatan Ulu, şöyle devam etti:

* Eve gittikten sonra Tuğyan üstünü değiştirdi ve geri hastaneye döndük. Biz geri döndüğümüzde Tuğyan annesinin öldüğünü öğrendi.

* Biz evdeyken H. abla yanımıza gelmişti. Bana ‘gel seni bana götüreyim’ dedi. Ben onunla birlikte onun evine gittim. H. abla, Güllü’nün öldürüldüğünden emin bir şekilde bana yönelik ‘eğer böyle bir durum varsa ki bence var dikkat et kendine, o Güllü’nün kızı’ dedi. Ben onların güçlü bir aile olmasından dolayı korktuğum için Güllü’nün ölümüne dair şahit olmuş olduğum durumu H. abla dahil kimseye söyleyemedim.

‘Bana “Ben yanarsam ikimiz de yanarız” dedi’

* Ben, Tuğyan’ın bu süreçte bana ne yapacağını bilmediğim için üzerime suçlamayı atabileceğinden endişe ederek yanlarından ayrılmadım. Bu süreçte Tuğyan ile yalnız kaldığımız bir ara bana “Ben yanarsam ikimiz de yanarız” dedi. Tuğyan’ın bana bunu demesinin sebebi annesini ittirdiğini görmemdi. Çünkü ben gördükten sonra tepki verdim ve o sırada Tuğyan bana bakarak “Koş” dedi. Akşam olunca tekrardan H. ablanın yanına gittim.

* Gözaltına alındığımız gün İstanbul’da olma nedenimizin yurt dışına kaçmakla herhangi bir ilgisi yoktu. Ben, bugün doğruları anlattıktan sonra vicdanen rahatladım. Üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum.

Güllü’nün kızı Tuğyan Ülkem Gülter tutuklandı

Şarkıcı Güllü’nün ölümü: Kızının avukatları dosyadan çekildi