Fon soruşturmasında altı tutuklama daha

Fon soruşturmasında altı kişi daha tutuklandı; toplam tutuklu sayısı 51’e yükseldi.

Fotoğraf: Unsplash / Temsili

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), 17 Eylül’de yedi portföy yönetim şirketine ait 131 yatırım fonu için tasfiye kararı almıştı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bu fonların bazılarının temerrüde (borcu ödeyememe durumu) düştüğünü açıklamıştı.

Alım-satıma kapatılan fonlar, TERA, PUSULA, HEDEF, ATLAS, A1, PARDUS ve BULLS PORTFÖY şirketlerine ait. İş Bankası ve Ziraat Bankası’nca yürütülecek tasfiye sürecinin altı ay süreceği açıklanmıştı.

İstanbul başsavcılığı da fonlardaki işlemlere ilişkin soruşturma yürütüyor.

Adalet Bakanı Akın Gürlek, dün 14 şüphelinin gözaltında olduğunu 12 kişininse arandığını duyurmuştu.

Gözaltındaki sekiz şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Enis Bulut, Burak Gökçe dün akşam, Ethem Bulut Beytorun, Gürkan Parlakaç, Özdemir Uçar ve Mustafa Dedik’se bu sabah tutuklandı. Kadir Boy ve Ecem Tuğçe Akçay da adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Böylece soruşturmada toplam tutuklu sayısı 51’e yükseldi. Hakkında adli kontrol kararı verilenlerin sayısı yedi.

Fon soruşturmasında altı gözaltı daha

Fon soruşturması: 11 kişi daha tutuklandı

Fon soruşturması: 1,8 milyar liralık iki özel jet ve bir lüks yata el konuldu

Mehmet Şimşek: Şahsımla ilgili istifa iddiaları asılsız

Tam metin: Pusula Holding Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Turhan’ın ifadesi

Tam metin: Tera Yatırım Başkanı Emre Tezmen’in ifadesi

Fon soruşturması: Tera Yatırım yönetim kurulu üyeleri dahil üç kişi tutuklandı