Bursa’nın İznik ilçesi Boyalıca mahallesinde, avlanması yasak bir flamingo kimliği belirlenemeyen bir kişi tarafından tüfekle bacaklarından vuruldu. Yaralı halde bulunan flamingo, Orhangazi İlçesi’ne götürülerek ameliyat ettirildi.

Sahil yolu üzerinde dolaşan İsmail Ünlü ve Şafak Sarı adlı vatandaşlar kanlar içinde buldukları flamingoyu Orhangazi İlçesi’ndeki veterinere götürdü. Bacaklarından vurulan flamingoyu ameliyat eden veteriner, hayvanın bacağında bulunan çok sayıda saçmayı temizledi.
Yaralı flamingo tedavisinin devam etmesi için Orhangazi Belediyesi ekiplerince Bursa’ya götürülerek, Orman ve Su İşleri Müdürlüğü görevlilerine teslim edildi. Bu arada, flamingoyu vuranların yakalanması için soruşturma başlatıldı.